Головна Новини Суспільство події Міністерство енергетики: Україна вступає в зиму з повною готовністю енергосистеми
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністерство енергетики: Україна вступає в зиму з повною готовністю енергосистеми

Україна розпочне зимовий сезон з підготовленою енергосистемою

сьогодні, 14:18
Поділіться публікацією:

Україна успішно завершила всі заплановані ремонти на електростанціях і тепер готова до зимового сезону. Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко, зазначивши, що країна входить у зиму з високим рівнем готовності своєї енергосистеми. Цю інформацію оприлюднило видання The New York Times.

Міністерство енергетики: Україна вступає в зиму з повною готовністю енергосистеми

До морозів готові: як Україна зміцнила енергосистему перед зимою

Важливо, що влітку між різними представниками енергетичної галузі виникла дискусія щодо того, як краще захистити енергосистему. Колишній керівник "Укренерго" Володимир Кудрицький пропонував будувати невеликі приватні електростанції по всій країні, щоб зробити систему менш уразливою до російських атак. Натомість міністр Галущенко вважав, що централізація великих державних енергетичних компаній буде ефективнішим рішенням.

У липні уряд ухвалив план децентралізації енергосистеми, але деякі експерти висловлювали побоювання, що ці заходи були прийняті занадто пізно, щоб суттєво вплинути на підготовку до зими. Водночас Галущенко у своїх коментарях для NYT спростував чутки про тиск на керівництво "Укренерго" і заявив, що він не впливав на рішення щодо звільнення Кудрицького.

Попри внутрішні розбіжності, ремонт електростанцій був завершений вчасно, і Україна входить у зимовий сезон з готовністю до можливих викликів. Енергосистема має стабільний запас міцності, що дозволить забезпечити безперебійне постачання електроенергії по всій країні навіть за умов підвищених навантажень в холодний період.

Раніше “Коментарі” писали, що сьогодні уряд розпочав чергове засідання з ключової теми — підготовки до опалювального сезону. Це вже третій осінньо-зимовий період, який країна зустрічає в умовах повномасштабної війни. Уряд, обласні військові адміністрації та місцеві органи влади діють у трьох основних напрямках. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні Уряду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини