Головна Новини Суспільство події Mind виграв у Верховному суді у Шевцової
commentss НОВИНИ Всі новини

Mind виграв у Верховному суді у Шевцової

Шевцова не змогла довести, що не пов'язана з компанією Tyme, яка працювала в ОРДЛО

11 серпня 2021, 20:41
Поділіться публікацією:

30 липня Верховний суд України  у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду відмовив Альоні Шевцовій та залишив в силі рішення Апеляційного суду міста Києва у позові проти видавця Mind ТОВ “Фьючер Медіа”. Відповідне рішення з'явилося на Реєстрі судових рішень.

Mind виграв у Верховному суді у Шевцової

Суд поставив крапку в справі (фото з відкритих джерел)

Нагадаємо про обставини справи, і чому ця перемога важлива для відстоювання права на чесну журналістику.

Бенефіціар ТОВ "ФК "Леогеймінг Пей" Олена Шевцова (Дегрік) позивалася до видавця Mind.ua ТОВ "Фьючер Медіа" з вимогою офіційного спростування опублікованої на порталі новини. У позові оскаржується інформація щодо бізнес-зв’язків компаній, які були пов’язані з Альоною Шевцовою (Дегрік) та платіжною системою Tyme.

Позивачка запевняла суд, що не є та не була керівником юридичної особи Mossada Investments Limited (попередня назва Frugifera Investments Limited, номер ΗΕ 309657). В документах керівником компанії була вказана Alona Degrik, місце реєстрації якої є таким самим, як і місце реєстрації Альони Шевцової (дівоче прізвище Дегрік) у місті Одеса, адвокати Шевцової намагалися довести в суді, що це різні люди і Шевцова не має жодного стосунку до Альони Дегрік (Alona Degrik). Основним аргументом представника Шевцової було те, що вона змінила прізвище з Дегрік на Шевцова під час одруження  2016 року, тоді як компанія була зареєстрована у 2017-му (вочевидь, за закордонним паспортом).

Чим же примітна Mossada і чому адвокати Шевцової готові були обманювати суд заради видалення цієї інформації?

У цієї кіпрської офшорки така історія. На Mossada, як свідчать відкриті реєстри, вона перетворилася з кіпрської "Фругіфера Інвестментс", директором якої також була Alona Degrik. Саме зв’язок директорів виводить нас на ще одну гілку активів через ТОВ "Білосніжка2013" (38545665), якою у 2013–2014 роках керувала Альона Дегрік. 100% учасником "Білосніжки" була панамська "Бьюлу Трейд Інк".

Остання мала бізнес-зв’язки (спільні адреси реєстрації, номінальні директори тощо) з власниками корпоративних часток у платіжній системі Tyme, що була позбавлена ліцензії НБУ через здійснення переказу коштів за посередництвом заборонених в Україні російських платіжних систем. Наприклад, Tyme використовував російську ПС Contact для здійснення платежів у РФ через резидентів у Кувейті, так вдавалося тривалий час шляхом дроблення платежів обходити санкції України щодо російських операторів платіжних систем.

Що визнав суд?

Апеляційний суд дійшов висновку, а Верховний підтвердив, що більша частина інформації, поширеної Mind, не стосується позивача та, відповідно, не порушує її особистих немайнових прав; частина інформації є оціночними судженнями, які не можуть бути спростовані, оскільки є суб`єктивною думкою автора, а не фактами, а достовірність решти інформації підтверджується наявними у справі письмовими доказами.

Хто така Альона Шевцова?

Альона Шевцова – відомий учасник ринку платежів, бенефіціар та керівник ПС “Леогеймінг Пей”. Її фінансові партнери – інвестбанкір Вадим Гордієвський (9%) та громадяни США ВІктор Капустін (9%) та Юрій Каплун (20,5%). 

Також вона володіє 9,97% Айбокс Банку, але банком на ключових посадах керують особи, що раніше працювали з Шевцовими. Наприклад, член правління банку Світлана Гармаш, є казначеєм в “Айбоксі” та контролює платежі з ігрового бізнесу, а раніше працювала в ТОВ "ФК Леогеймінг". Один з керівників служби безпеки банку Олександр Лукашенко, який до 2019 року керував управлінням нагляду за виконання законів НПУ.

ЇЇ чоловік – Євген Шевцов є офіційно найбагатший поліцейським. Заступник керівника головного слідчого управління Нацполіції. у своїй декларації за 2020 рік у розділі "Доходи" повідомив, що його родина заробила за минулий рік більше 90 мільйонів гривень, а в розділі "Грошові активи" загальна сума склала ще 94 мільйони гривень.

Так, власні доходи Євгена Шевцова вказані у декларації в сумі – 412 тисяч гривень за рік. Все решта заробила для родини дружина.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" повідомляло про те, що видання Mind виграло справу про захист честі, гідності та ділової репутації.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини