Головна Новини Суспільство події Мільйонні зарплати: скільки отримують директори державних банків в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Мільйонні зарплати: скільки отримують директори державних банків в Україні

Лише за грудень 2021 року голова "Укргазбанку" отримав 16,6 мільйонів гривень

21 січня 2022, 12:15 comments2785
Поділіться публікацією:

Стало відомо, скільки насправді заробляють керівники чотирьох найбільших державних банків України. Їхні заробітки лише за грудень 2021 року становили від 900 тисяч до 16,6 мільйонів гривень. Про це пише видання "Українські новини", передають "Коментарі".

Мільйонні зарплати: скільки отримують директори державних банків в Україні

Зарплата директора банка в Україні. Фото з відкритих джерел

Найбільшу зарплату серед головних державних банкірів країни отримав Андрій Кравець. Він очолює "Укргазбанк". Йому нарахували 16,6 мільйонів гривень. Після сплати усіх податків, на руки Кравець отримав 13,289 млн грн. Додамо, що перший заступник глави "Укргазбанку" отримав зарплатню у розмірі 9,738 млн грн. 

На другому місці за зарплатою -  керівник "ПриватБанку" Герхард Бьош. Його заробіток у грудні був у рази нижчим. Йому нарахували 1,9 млн грн, з якої податків було відраховано 411 тисяч гривень. Усі п’ять заступників Боша також отримують мільйонні зарплати у розмірах від 1 до 1,6 млн грн.

Трохи менше заробляє очільник "Ощадбанку". Сергій Наумов отримав у грудні 1,321 млн грн, з якиз 257 тисяч було вираховано у вигляді податків. 

Найменше серед керівників держбанків України заробив у грудні в.о. голови правління Державного експортно-імпортного банку Сергій Єрмаков. Йому заплатили 971 тисячу гривень, з якою вирахували 189 тисяч гривень податків.

Нагадаємо, раніше народні депутати проголосували за рішення, яке зобов’язує державні компанії розсекречувати зарплати своїх керівників. Ці дані компанії повинні публікувати на власному сайті щомісячно до 5 числа.

Читайте також: Найбагатші люди світу попросили підняти для них податки: яка причина




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини