Головна Новини Суспільство події «Ми повинні розповідати світу про жахи цієї війни»: українська розробниця звернулася до міжнародної IT-спільноти
commentss НОВИНИ Всі новини

«Ми повинні розповідати світу про жахи цієї війни»: українська розробниця звернулася до міжнародної IT-спільноти

Із таким зверненням iOS Tech Lead в IT-команді NIX Євгенія Бондар виступила на IT-конференції Swift Heroes, яка цьогоріч пройшла у Турині (Італія). За словами розробниці, так вона хотіла вкотре привернути увагу іноземців до війни в Україні

12 квітня 2022, 16:15
Поділіться публікацією:

«Ми повинні розповідати світу про жахи цієї війни»: українська розробниця звернулася до міжнародної IT-спільноти

Євгенія Бондар. Фото: NIX

Swift Heroes — це щорічна міжнародна конференція для iOS-розробників. П'ятий рік поспіль захід збирає інженерів з усього світу для обміну досвідом і практичними знаннями. У якості спікерів у різні роки тут виступали представники топових компаній: Google, Amazon, Disney, Spotify на інші. Цьогоріч серед доповідачів на Swift Heroes вперше була експертка української IT-команди NIX — Євгенія Бондар.


"Ми — хоробра нація. Однак українцям досі потрібна підтримка заходу — моральна, матеріальна, інформаційна"


Для розробниці з Харкова однією з цілей поїздки на конференцію стала можливість розказати зарубіжним колегам, як війна позначилася на її житті та долях мільйонів українців.

«Ми повинні розповідати світу про жахи цієї війни»: українська розробниця звернулася до міжнародної IT-спільноти - фото 2


"Я вважаю, ми як IT-спеціалісти повинні використовувати будь-яку можливість розповісти світові про напад росії на Україну та про всі ті жахи, які агресор чинить у нашій державі. Україна не сходить з міжнародних оглядів новин, але все одно люди звикають до такого інформаційного фону. Ми маємо з усіх майданчиків постійно наголошувати світу: ця війна триває.


Особисто я переживаю те, що зараз болить мільйонам українців. Звісно, ми хоробра нація і швидко об'єдналися, щоб протистояти ворогу. Однак українцям досі потрібна підтримка заходу — моральна, матеріальна, інформаційна. Якщо можете, виходьте на мітинги у своїй країні, розповідайте про наслідки війни у соцмережах, звертайтеся до місцевих політиків — ось, що я хочу донести аудиторії", — розповіла Євгенія Бондар, iOS Tech Lead в NIX.


Інший важливий меседж Євгенії стосувався українського IT-бізнесу. Незважаючи на війну, індустрія продовжує активно працювати і приносити у бюджет значні валютні надходження. За словами розробниці, кожен IT-фахівець своїми вміннями робить значний внесок у перемогу України, адже тим самим підтримує економіку країни. Крім того, сьогодні IT-сфера — чи не єдина галузь, яка надає нові робочі місця і дозволяє людям віддалено працювати з безпечних місць.

«Ми повинні розповідати світу про жахи цієї війни»: українська розробниця звернулася до міжнародної IT-спільноти - фото 3
«Ми повинні розповідати світу про жахи цієї війни»: українська розробниця звернулася до міжнародної IT-спільноти - фото 4


При цьому навіть у такий важкий час не варто забувати про власний професійний розвиток. Участь у подібних конференціях, на думку експертки NIX, це гарна можливість підтримувати себе у робочому тонусі.


Покращувати свої професійні навички — ще одне ключове завдання для IT-фахівців


У межах основної доповіді експертка виступила з лекцією про важливість вивчення  iOS-розробниками основ UI/UX-дизайну. Спікерка розповіла про цінність цих знань для ефективної командної роботи та покращення якості кінцевого продукту.


"Розробникам варто прислухатися до пропозицій дизайнерів і вчитися говорити з ними на одній мові. Адже їх ідеї беруться не з повітря, а з чітких правил створення зручних, зрозумілих і приємних оку IT-продуктів. Я переконана, що сучасним інженерам на базовому рівні буде корисно розібратися у гайдлайнах Apple, у нюансах кольоро- та типографіки, а також принципах створення макетів", — Євгенія Бондар.

«Ми повинні розповідати світу про жахи цієї війни»: українська розробниця звернулася до міжнародної IT-спільноти - фото 5

Раніше доповідь Євгенії на схожу тему зацікавила чимало українських розробників на NIXMultiConf, одній із найбільших у Східній Європі IT-конференцій. На цей раз харків'янка вирішила винести обговорення теми на міжнародний рівень.


Довідка: NIX — одна з найчисленніших IT-команд Східної України, яка вже 28 років спеціалізується на розробці складних мультиплатформенних продуктів для компаній зі США, країн Європи та Південно-Східної Азії. Експерти NIX формують найбільше IT-ком'юніті Харкова, надають активну підтримку профільним вишам та пропонують безкоштовне навчання за 19 програмами підготовки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини