Головна Новини Суспільство події Ми готові: Данилов розповів про український підрозділ, який має стандарти НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Ми готові: Данилов розповів про український підрозділ, який має стандарти НАТО

Представник РНБО наголосив, що в українських силовиків є план оборони країни, а робота з формування бригад тероборони триває

1 лютого 2022, 10:30
Поділіться публікацією:

Україна готова до протидії російській агресії. Про це повідомив секретар Ради Національної безпеки і оборони Олексій Данилов в ефірі програми "Свобода слова", коментуючи запитання, наскільки загроза вторгнення дійсно велика.

Ми готові: Данилов розповів про український підрозділ, який має стандарти НАТО

Україна має план оборони, фото з відкритих джерел

За його словами, на сьогодні біля наших кордонів є порядка 120 тисяч військ РФ, однак цього явно недостатньо для повномасштабної війни. А от до можливих провокацій з боку російських військових, терористичних угрупувань ОРДЛО армія і спецслужби готові.

"Ми до цього готові. Ми розуміємо, що нам треба робити, в який спосіб нам треба робити. Є чітко прописані процедури на такий випадок. У разі вторгнення збирається РНБО і пропонується підписати президенту відповідний указ (про військовий стан — ред.), який протягом 48 годин має затвердити ВР. Минулого року ми прийняли план оборони, де прописані всі дії", — наголосив секретар.

Крім того, він закликав українців не панікувати й додав, що в державі діють спецпідрозділи, які опікуються нацбезпекою.

"У нас є сили спеціальної корпорації, які працюють на всій території нашої країни. Це найбільш закритий підрозділ. Один з небагатьох, який має стандарти НАТО, що затверджені представниками НАТО. Це закрита структура, яка діє по всій країні. Ми навіть не уявляємо собі, що це за хлопці і дівчата, чим вони займаються. Це повністю закрита інформація", — пояснив Данилов.

Також він наголосив, що вже сформовано склад бригад територіальної оборони на 70-80%. Мова йде про штат мирного часу в 10 тисяч військових, які надалі будуть навчати та керувати розширеними в разі запровадження надзвичайного стану підрозділами.

Заступник міністра оборони Ганна Маляр зазначила, що перебувала з робочим візитом на лінії розмежування й там немає паніки, вона є лише "у наших смартфонах". Крім того, вона наголосила, що вже відбулися перші навчання тероборони й будуть проводитися надалі. На них були присутні представники понад 40 засобів масової інформації українських та іноземних. Чиновниця зазначила, що формування підрозділів тероборони проходить за планом.

Як повідомляв портал "Коментарі", очільник відомства поділився планами з трансформації Міністерства та реформатування сектору оборони України. Передбачається, що буде запроваджено цифрові технології для організації управлінських процесів, так й для розробки військової тактики ведення бою. В Україні ще з'являться кібервійська для захисту від зовнішніх загроз.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Киев

1 лютого 2022, 10:57

Команда клоунов с потешными войсками!


Новини