Головна Новини Суспільство події MH17: Кабмін Нідерландів не вбачає провини України у незакритті неба над Донбасом влітку 2014 року
commentss НОВИНИ Всі новини

MH17: Кабмін Нідерландів не вбачає провини України у незакритті неба над Донбасом влітку 2014 року

Посилаючись на звіт Фонду безпеки польотів, Уряд Нідерландів не знайшов достатньо доказів для притягнення України до відповідальності через незакриття повітряного простору

6 лютого 2021, 19:05
Поділіться публікацією:

Висновок, який надав Кабмін Нідерландів щодо незакриття Україною повітряного простору влітку 2014 року, коли був збитий Боїнг малазійських авіаліній рейсу MH17, свідчить про те, що тодішня українська влада не усвідомлювала небезпеки для громадянської авіації. Про це пише УП, з посиланням на нідерландське видання NU.

MH17: Кабмін Нідерландів не вбачає провини України у незакритті неба над Донбасом влітку 2014 року

Катастрофа Boeing MH17 над Донбасом. Фото: відкриті джерела

Цей висновок Уряд Нідерландів зробив, ґрунтуючись на звіті Фонду безпеки польотів, у якому були проаналізовані 34 випадки катастроф громадянських літаків над зонами конфліктів.

"Була встановлена недостатня кількість фактів, які б вказували на те, що українська влада, яка несла відповідальність у той період за безпеку громадянської авіації над Східною Україною, знала про загрозу громадській авіації на ще якійсь частині повітряного простору, окрім тої, яка вже була закрита на той час, або могла про неї знати", — йдеться на 176 сторінках звіту Фонду.

Виходячи з цих висновків Кабмін Нідерландів не вбачає юридичних підстав для проведення офіційного розслідування щодо визнання України відповідальною за неповне закриття неба для польотів, коли сталася трагедія.

Аналіз був проведений Фондом безпеки польотів на вимогу Нижньої палати парламенту Нідерландів задля внесення розуміння щодо того, якою була роль України у падінні Боїнгу MH17. Цей документ не є частиною офіційного розслідування і виконувався паралельно до нього.

Зазначається, що Кабмін Нідерландів у своєму рішенні спирався не лише на цей аналіз, але й на інформацію, надану Росією та Україною у відповідь на запит про співпрацю від Нідерландів.

Фонд безпеки польотів є міжнародною незалежною некомерційною організацією із головним офісом у Вірджинії, США.

Нагадаємо, Боїнг рейсу MH17 малазійських авіаліній був збитий у небі над Донбасом 17 липня 2014 року, усі пасажири та члени екіпажу загинули — всього 298 осіб. За три дні до цього неподалік був збитий бойовиками літак ЗСУ Ан-26. Слідство у справі MH17 триває. Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що родичі жертв збитого літака вимагають компенсації від підозрюваних.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини