Головна Новини Суспільство події МГЗ продовжує вивозити червоний шлам після заборони Мінекології (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

МГЗ продовжує вивозити червоний шлам після заборони Мінекології (ВІДЕО)

Миколаївського глиноземного заводу влада відмовила в спробі побудувати третю шламосховищ

27 серпня 2021, 10:53
Поділіться публікацією:

Миколаївський глиноземний завод вивозить відходи свого виробництва — червоний шлам — до сховищ, незважаючи на наявну заборону Міністерства захисту навколишнього середовища і природних ресурсів України. Про це свідчить відео, розміщене в Telegram-каналі "ЗЕ_БГ" .

МГЗ продовжує вивозити червоний шлам після заборони Мінекології (ВІДЕО)

МГЗ продовжує утилізувати відходи з порушеннями. Фото із відкритих джерел

Як стверджують автори відео, до них надійшла інформація, що з території заводу виїхала чергова машина з відходами. Відслідкувавши маршрут, автори зафіксували на відео, що кінцевою точкою машини було друге шламосховище МГЗ.

Відзначимо, що Миколаївському глиноземноому заводу було відмовлено в спробі побудувати третє шламосховище Міністерством захисту навколишнього середовища і природних ресурсів України. Все тому, що Київський науково-дослідний інститут судових експертиз виявив ряд небезпечних речовин у відходах червоного шламу МГЗ, які чинять негативний вплив на навколишнє природне середовище, а також життя і здоров'я людини.

У червоному шламі знайшли миш'як, кадмій, ртуть, свинець, а також елементи алюмінію, бор, кальцій, хром, ферум, манган, магній, сірка, стібіум, станум, ванадій, стронцій і силіцій, які можуть становити найбільшу небезпеку для людей.

МГЗ продовжує вивозити червоний шлам після заборони Мінекології (ВІДЕО) - фото 2
МГЗ продовжує вивозити червоний шлам після заборони Мінекології (ВІДЕО) - фото 3
МГЗ продовжує вивозити червоний шлам після заборони Мінекології (ВІДЕО) - фото 4

Нагадаємо, наприкінці 2019 року місцеві жителі ініціювали створення громадської організації "Стоп Шлам". У травні поточного року постраждалі від дій МГЗ довели в суді першої інстанції, що діяльність підприємства, а саме складування понад 47 мільйонів тонн токсичного червоного шламу, завдають непоправної шкоди екології регіону.

Крім того, в Верховному суді вдалося отримати підтвердження законності арешту нерухомого майна МГЗ по даному процесу. Пізніше ця ж інстанція підтвердила право громадських організації представляти інтереси своїх членів в екологічних суперечках. Сума, котру повинен заплатити МГЗ постраждалим, які об'єдналися в ГО "Стоп Шлам" — 9,2 млрд гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини