Головна Новини Суспільство події Мешканці столичної Воздвиженки вимагають зупинити забудову Подолу
commentss НОВИНИ Всі новини

Мешканці столичної Воздвиженки вимагають зупинити забудову Подолу

Жителі столичного мікрорайону звернулися до Кличка і майбутнім кандидатів у мери Києва з відкритим листом

20 липня 2020, 12:24 comments1971
Поділіться публікацією:

Громада мікрорайону "Воздвиженка" та ОСН "Вуличний комітет "Воздвиженка" звернулися з відкритим листом до мера Києва, а також до майбутніх кандидатів на цей пост. Вони вимагають зупинити забудову Подолу, яка може знищити історичний вигляд старовинного району столиці. Текст листа опинився в розпорядженні "Коментарів".

Мешканці столичної Воздвиженки вимагають зупинити забудову Подолу

Фото: lifekiev.com

Жителі Воздвиженки запевняють, що не один рік змушені боротися із забудовниками, які руйнують архітектурний вигляд Подолу. Роботи які проводяться в мікрорайоні, на думку місцевих, можуть зруйнувати знамениті київські пагорби. Раніше люди виходили на акції і пікети, але проблема так і не була вирішена. Тепер вони вирішили звернутися до міського голови Віталія Кличка, а також всіх потенційних кандидатів на пост мера Києва.

"У 2014 році ми зіштовхнулись зі свавільною забудовою нашого району компаніямі Максима Микитася, а саме будівництвом РК "Поділ Град". Замість об'єктів соціальної інфраструктури та замість паркінгу мешканці "Воздвиженки" вже отримали висотну забудову, що порушує купу законодавчих та будівельних норм. Наприклад, згідно з висновком МНС України, цей об'єкт є пожежонебезпечним, оскільки будівельні матеріали не є стійкими до вогню, а відстань між об'єктами не дозволяє проїхати пожежній машині", — скаржаться мешканці Воздвиженки.

Вже зараз потрапити на Воздвиженку в годину пік неможливо через тісну забудову та велику кількість машин.

абудовник збрехав нам і новим інвесторам про нібито побудову додаткового виїзду з "Воздвиженки". Цей виїзд навіть не був запроектований. У 2017 до проблемної забудови "Поділ Град" додався ще й проект "Поділ Град Вінтаж".У 2018 році мешканці "Воздвиженки" та історичного Подолу почали протистояти незаконним спробам забудовника спочатку компаній Максима Микитася, а потім "Едельбург Девелопмент" звести черговий багатоповерховий житловий комплекс "Поділ Град Вінтаж" за адресою Вознесенський узвіз, 28-30. Цей житловий комплекс зводиться з порушеннями будівельного законодавства та санітарних норм і правил, про що існують чисельні рішення через бездіяльність компетентних органів, які, на жаль, не виконуються.", — йдеться в листі.

Облаштовувати прибудинкові території на Воздвиженці люди також змушені були самі.

"Мешканці "Воздвиженки" відстоюють сквер на площі Мистецтв у центрі "Воздвиженки". Цей сквер знаходиться на ділянці землі, яка була передана в оренду забудовнику, проте ним використовувалась лише для складування будівельного сміття. Наразі в Київраді зареєстровані проекти рішень, спрямованих на ті, щоб договір оренди з забудовником було припин, а також Київрада проголосувала за створення зеленої зони на цій ділянці. Ми готові самостійно організувати сквер на території мікрорайону. Крім цього жителі мікрорайону "Воздвиженка" провели роботи по відновленню та висадці фруктового саду, який історично існував на ділянці, де, згідно планів забудовника, повинен буде розміститися бізнес центр, поєднаний з житловою забудовою "Поділ Град Вінтаж".", — кажуть мешканці прилеглих будинків.

Щоб захистити свої інтереси жителі мікрорайону створили орган самоорганізації населення "Вуличний комітет "Воздвиженка".

"Нас не лякають псевдо-акції на підтримку будівництва ЖК "Поділ Град Вінтаж" та фейкові звинувачення у рейдерстві. Для того, щоб переконатись, у чому і де правда ми просто запрошуємо вас вивчити ситуацію самостійно та відвідати наш район. Тут ще можна створити відносно комфортні умови для киян та зберегти дух історичного Подолу, альо кож можна й отримати чергову пам'ятку будівельного безладу та свавілля в Києві початку двохтисячних років. Вибір за нами і Вами!, — звернулися жителі Воздвиженки до Кличка і майбутніх кандидатів.

Мешканці столичної Воздвиженки вимагають зупинити забудову Подолу - фото 2
Мешканці столичної Воздвиженки вимагають зупинити забудову Подолу - фото 3
Мешканці столичної Воздвиженки вимагають зупинити забудову Подолу - фото 4

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що як проходить будівництво стіни на кордоні України та Росії. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини