Головна Новини Суспільство події Мер Дніпра Філатов перекрив воду суду, який розглядає справу про білборди - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Мер Дніпра Філатов перекрив воду суду, який розглядає справу про білборди - ЗМІ

Міський голова Дніпра свого часу заявляв, що вважає відключення води хорошим засобом боротьби з тими, хто відмовляється виконувати його вказівки

27 липня 2021, 14:00
Поділіться публікацією:

У Дніпропетровському суді Амур-Нижньодніпровського району вимкнули водопостачання. ЗМІ пов'язують подібний інцидент з тим, що напередодні інстанція заборонила міській влади на чолі з мером Борисом Філатовим зносити законно встановлені білборди. Про це пише видання "Вести".

Мер Дніпра Філатов перекрив воду суду, який розглядає справу про білборди - ЗМІ

Борис Філатов - фото з відкритих джерел

Журналісти, посилаючись на обізнані джерела, пишуть, що спочатку з судом нібито намагалися домовитися і часом навіть залякували. Однак, коли подібні дії не спрацювали, вирішили перекрити кран.

У виданні стверджують, що за вимкненням водопостачання може стояти міський голова Філатов, оскільки вода була перекрита 23 липня — на наступний же день після того, як суд заборонив міській владі і комунальним підприємствам демонтувати білборди, у власників яких на руках всі дозвільні документи. Однак журналісти вважають, що ці борди можуть заважати Філатову нібито монополізувати ринок зовнішньої реклами та залишити на ринку тільки фірму "Біо-Форс", що належить Геннадію Корбану. Якраз на 23 липня, пише видання, було заплановано чергове засідання виконкому, де нібито планувалося прийняти чергове рішення із знищення бордів конкурентів.

Крім того, Філатов свого часу сам заявляв, що вважає відключення води хорошим засобом боротьби з тими, хто не бажає виконувати його вказівки. Як він тоді говорив: "Хочете сидіти без води і світла, із закладеними дверима і перекопанами дорогами? Ми вам все це забезпечимо".

Журналісти запевняють, що у жителів Дніпра давно накопичилося багато питань до правоохоронних структур. Чому, наприклад, прокуратура закриває очі на порушення конституційних прав громадян і перевищення посадовими особами мерії своїх повноважень? У виданні припускають, що в обласній поліції і прокуратурі можуть боятися міського голову більше, ніж своє безпосереднє начальство в столиці.

У ситуації, що склалася, суди залишаються останньою надією городян протистояти беззаконню міської влади. Тільки через суди люди можуть скасовувати незаконні рішення мерії, протистояти порушенню своїх прав і рейдерському захопленню їхнього бізнесу.

Крім того, журналісти "Вестей" вважають відключення води суду АНД-району не просто дрібною капостю, а прямим посяганням на незалежність судової системи України, яка є основою демократичної держави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини