Головна Новини Суспільство події Менше цукру та соняшникової олії: що змінилося в харчуванні українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Менше цукру та соняшникової олії: що змінилося в харчуванні українців

Державна служба статистики України оприлюднила дані про споживання продуктів харчування

18 лютого 2022, 20:20
Поділіться публікацією:

Представники Державної служби статистики нашої країни оприлюднили інформацію про  те, скільки спожили українці в своїх в домогосподарствах і які продукти харчування за  9 місяців 2021 року.  Українські статисти зазначають, що за рік  зменшилось споживання таких продуктів, як цукор, соняшникова олія, картопля та хліб. Про це інформує РБК-Україна, посилаючись  на інформацію про вибіркове обстеження умов життя представників домогосподарств.

Менше цукру та соняшникової олії: що змінилося в харчуванні українців

Українці почали споживати менше цукру (фото з відкритих джерел)

 Зокрема, за інформацією служби статистики, з розрахунку  на одного мешканця, споживання м'ясних продуктів  та самого м’яса становить 5,1 кг на місяць. Такою  була його кількість і рік тому, обсяги споживання не зменшились.

Також статисти зазначають, що українці стали більше споживати молочних продуктів з 18, 9 до 19, 8 кг. А от яєць наші громадян їдять   менше: з 20 до 19 штук на місяць.

 Рибу і рибні продукти  українські громадяни, як і рік тому, споживають на однаковому рівні -1,3 кг.

 В мінусах залишається використання в їжу цукру: з 2,5 до 2,3 кг, так само менше тепер наші співвітчизники використовують соняшникової олії — з 1,4 кг до 1,3 кг. Навіть улюблену бульбу представники  домогосподарств споживають менше  — з  5,9 кг до 4,7 кг. Така сама ситуація і з хлібом. Скоротились обсяги його споживання українцями з 8,0 кг до 7,6 кг на місяць.

Щодо українських овочів, то їх також їдять менше. Зниження — з 9,2 до 9,1 кг. Але фрукти, ягоди, горіхи та, виноград наші земляки їдять більше:  з 3,5 кг до 3,6 кг.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те,  які продукти подорожчали найбільше в Україні з початку лютого.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Криворожанка

18 лютого 2022, 20:38

Спасибо нашим аграриям и производителям продукции, что рядовые украинцы теперь не могут себе позволить есть многие продукты питания.


Новини