Головна Новини Суспільство події "Мені пощастило, що я рано розбагатів": Павло Дуров звернувся до людей з несподіваною заявою
commentss НОВИНИ Всі новини

"Мені пощастило, що я рано розбагатів": Павло Дуров звернувся до людей з несподіваною заявою

Колишній генеральний директор "ВКонтакте" звернувся до людей з несподіваною пропозицією

4 грудня 2020, 14:21 comments1127
Поділіться публікацією:

Відомий російський підприємець і доларовий мільярдер в своєму Telegram-каналі написав новий пост, в якому звернувся до всього людства.

"Мені пощастило, що я рано розбагатів": Павло Дуров звернувся до людей з несподіваною заявою

Павло Дуров. Фото: ixbt.com

Так, він закликав усіх людей вчитися споживати менше, а створювати більше. Він упевнений в тому, що сучасний маркетинг робить все для того, щоб людина хотіла придбати останню модель смартфона або новенький смарт-годинник. Але саме з цього моменту і починається більшість наших проблем — нам здається, що весь час чогось не вистачає. Тому ми так прагнемо не відставати від останніх трендів, які нам пропонують.

"Наприклад, якщо у вас надмірна вага, вас засипають рекламними абонементами в тренажерний зал або харчовими добавками. Але ключ до схуднення — це менше їсти, а не нове взуття і протеїновий порошок.

Людська ДНК, наше обладнання, застаріло. Воно перестало розвиватися приблизно 10-20 тисяч років тому, коли ми ще жили невеликими громадами мисливців-збирачів. У той час кожен солодкий шматочок і кожна інформація була застарілою. Зараз ми живемо в мегаполісах, оточених тоннами дешевого цукру, але наша ДНК цього не знає. Наші тіла все ще накопичують зайвий жир, щоб підготуватися до суворих голодним зим, які ніколи не настануть. Наші уми чіпляються за кожну тривожну новину про загрози, які ніколи не матеріалізуються.

Мені пощастило, що я рано розбагатів. До 22 років на моєму банківському рахунку вже був мільйон доларів, у 25 — десятки мільйонів, у 28 — сотні мільйонів. Однак мене це ніколи не радувало.

Моя справжня удача полягала в тому, що я досить рано зрозумів, що найкорисніше заняття — створювати речі, а не споживати їх. Замість того, щоб купувати яхти, я зосередився на тому, щоб створити соціальні платформи, які (сподіваюся) принесуть людству користь. Я витратив більшу частину своїх особистих коштів на Telegram, щоб люди могли користуватися безкоштовним сервісом, який прагне до досконалості.

Ми живемо в епоху, коли можливості людської творчості безмежні. Можна винаходити роботів, редагувати, створювати віртуальні світи ... Є так багато цікавих незвіданих областей дослідження. Я сподіваюся, що більше людей відкриють для себе задоволення створити речі для інших. Я сподіваюся, що одного разу ми, як вид, відвернемося від саморуйнівного шляху до повноцінної подорожі по створенню кращого світу для себе й оточуючих", — поділився своїми думками Дуров.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, Павло Дуров пояснив, чому iPhone підуть з ринку через 7-10 років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини