Головна Новини Суспільство події Мендель продовжує епатувати публіку: навіщо їй це потрібно
commentss НОВИНИ Всі новини

Мендель продовжує епатувати публіку: навіщо їй це потрібно

Експрессекретар президента похвалилася новою розкутою фотосесією

3 серпня 2021, 16:02
Поділіться публікацією:

Експрессекретар президента України Юлія Мендель, яка раніше написала книгу "Кожен з нас президент", заявила, що протягом двох років перебування на посаді піддавалася політичному цькуванню, хворій увазі до її одязі, аксесуарах і тілу, а також дискредитації й ненависті в соцмережах. Вона похвалилася фотосесією, під час якої постала в різних, іноді досить розкутих образах. Чому Мендель продовжує епатувати публіку? Її це ініціатива, або вона працює в руслі ідей Офісу президента?

Мендель продовжує епатувати публіку: навіщо їй це потрібно

Юлія Мендель (фото з відкритих джерел)

Політтехнолог, фахівець з антикризовим кампаніям Денис Богуш, коментуючи ситуацію з Мендель, зізнався, що завжди задавався питанням: що робить ця дівчинка в Офісі президента?

"Вона плутала країни, робила граматичні помилки. По-моєму, це був найгірший прессекретар глави держави за весь час. Навіть при Януковичі такого не було. Ходили чутки, що вона — коханка президента. Доказів немає, але ті широкі можливості, які давалися і даються Мендель, навівають на певні думки", — зазначає Денис Богуш.

Він нагадує, що після відходу з поста прессекретаря Зеленського, Мендель не зникла з інформаційних радарів. Вона написала і презентувала книгу, веде телепередачу на каналі Ахметова, тепер ось поділилася фотосесією.

"При цьому вона не є ні професійним письменником, ні професійною моделлю, ні, як ми вже не раз переконалися, професійним журналістом, прессекретарем, спікером. Але намагається всім довести, що все робить круто. І дуже ображається на критику. Виглядає все це дуже дивно, — каже Денис Богуш. — Не думаю, що тут замішаний Офіс президента. Швидше — тут ініціатива самої Мендель. Користуючись лояльністю президента, вона, схоже, відчуває себе суперзіркою. Не усвідомлюючи, наскільки безглуздо виглядає в тих же позах на фото, в тій же передачі про деолігархізацію на каналі головного олігарха країни. Багато дивних речей робить. Але ніхто з цим, схоже, нічого вдіяти не може. Або не хоче. І навряд чи це було б можливо, якби подібні починання не підтримував Зеленський".

Політичний і соціальний психолог Валентин Кім вважає, що поведінка Мендель в такому випадку не настільки виклик, а фотосесія — не така вже й відверта.

"Таких багато у сучасних жінок. І складно це не з епатажем, а з бажанням робити самодемонстрації. Це досить модна тенденція, яка присутня практичних у всіх. Ми стаємо людьми сучасної інформаційної епохи. Де можна себе ховати, потрібно себе виставляти на показ, демонструвати. Це стає почасти навіть нормою поведінки. І в цьому сенсі фотографії, які виставила Мендель, не можна назвати відвертими. Це цілком типова фотосесія", — зазначає Валентин Кім.

Але при цьому, підкреслює він, потрібно розуміти контекст самої ситуації. А саме — про що з психологічної точки зору свідчить поведінка Мендель. І про що, в принципі, вона сама пише.

"Вона акцентує, що ТЕПЕР, нарешті, може вести себе так, як хочеться. Тобто, раніше, коли була прессекретарем, вона відчувала тиск. А тепер їй хочеться, нарешті, скажімо так, "відірватися". Другий момент, на який хочеться звернути увагу: Юлія Мендель в цьому випадку чітко демонструє принцип: якщо щось погане — це інші, якщо щось хороше — це я. Успішні проєкти — моя роль, моя заслуга, а неуспішні — тому що до мене негативно настою всякого роду Хейтер, псевдопатріоти. Про це вона говорить досить часто. І це прагнення перекласти відповідальність за невдачі, за якісь негативні речі на інших, на оточуючих, — демонструє, що Мендель не хоче приймати себе як людини реального. Що вона ідеалізує себе. Апріорі вважає себе правою у всьому. І те, що на неї йдуть нападки — вина оточуючих, а не її якісь "проколи", проступки", — пояснює психолог.

Як зворотний Юлії Мендель приклад він наводить прессекретаря спікера Ради Дмитра Разумкова — Ольгу Туній.

"Про неї мало хто знає, тому що вона не затьмарює свого роботодавця. Правильно виконує свою функцію. Чи не привертає до себе увагу, чи не випинає себе. Вся її робота спрямована на те, щоб проводилася чітка, конкретна комунікація між посадовою особою і громадськістю, використовуючи інструменти для цієї комунікації — в цьому випадку пресу, — каже Валентин Кім. — Мендель же з самого початку демонструвала непрофесійну поведінку. Її конфлікти з журналістами були мало не більші, чому у ексголови Офісу президента Андрія Богдана. І вона сама була в більшості випадків родоначальником цих конфліктів. Вона привертала увагу до себе своїм непрофесійною поведінкою. Але до сих пір, через два роки, не визнає за собою непрофесіоналізм. І ось ця ідеалізація себе, нездатність побачити недоліки в собі самій — ознака, як мені здається, професійної та емоційної незрілості цієї людини. І тому вона тягне за собою шлейф триваючої уваги і частково критики до своєї персони".

Експерт резюмує: сама Юлія Мендель сформувала настільки хейтерський, емоційно насичений образ, що навіть зараз, переставши бути представником офіційного посадової особи — президента України — вона все одно продовжує привертати до себе увагу й епатує публіку.

Нагадаємо, книга колишнього прессекретаря Володимира Зеленського 19 липня вийшла у світ. Юлія Мендель назвав свої оповідання "Кожен з нас президент". У ній автор розповіла про свою роботу на посаді спікера президента, а ще про політиків та їх роботу. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини