Головна Новини Суспільство події Три державні зради Медведчука та Козака
commentss НОВИНИ Всі новини

Три державні зради Медведчука та Козака

Підозру оголошено за трьома епізодами

11 травня 2021, 18:42 comments1068
Поділіться публікацією:

Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку офіційно повідомлено про підозру у вчиненні державної зради та замаху на розграбування природних ресурсів окупованого Криму. Про це заявила Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова на брифінгу сьогодні, 11 травня.

Три державні зради Медведчука та Козака

Ірина Венедіктова - фото з відкритих джерел

Наразі підозру оголошено за трьома епізодами: 

— розграбування природних ресурсів. Прокурор повідомила, що у березні 2015 року Віктор Медведчук, залучивши свого партнера Тараса Козака через підконтрольне товариство з обмеженою відповідальністю "Нові Проекти", передав російським окупантам всю матеріальну та документальну базу газового родовища "Глибоке", яке знаходиться на шельфі Чорного моря.

Венедіктова зазначила, що природні запаси в межах цього родовища оцінюються приблизно в 38 мільярдів гривень. За її словами, без цієї документації, в тому числі й щодо розвідувальних робіт, що велися там Україною з 2002 року, на вивчення родовища росіянам знадобилися б роки та вливання значних фінансових ресурсів;

— заподіяння шкоди обороноздатності України. За словами голови Служби безпеки України Івана Баканова, у серпні 2020 року Віктор Медведчук передав секретні дані про розташування прихованого підрозділу ЗСУ, про його склад і підготовку своєму колезі Тарасу Козаку, який на той час перебував у Росії;

— заподіяння шкоди в інформаційній безпеці. Віктор Медведчук і Тарас Козак створили проєкт "Промінь", який мав на меті розширювати інфраструктуру впливу РФ через трудових мігрантів, які їхали на заробітки в Росію. Завдяки цьому спецслужби РФ планували збір персональних даних і вербовку українців для подальшої дестабілізації ситуації в країні.

Нагадаємо, що сьогодні, 11 травня, Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова підписала підозру про державну зраду та замах на розграбування національних ресурсів в українському Криму народним депутатам України Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку.

Також Служба Безпеки України провела обшук у квартирі Медведчука на вулиці Монтажників у Києві. Щоправда, нардепа вдома не було. Про місце його перебування наразі немає ніякої інформації. Проте правоохоронці вживають усіх можливих заходів для пошуків і вручення йому клопотання про тримання під вартою.

Додамо, що 19 лютого РНБО ввела санкції щодо Медведчука, Козака та їхніх сімей. Тоді нардепів звинувачували у тероризмі та постачанні палива бойовикам на окупованому Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

вася

12 травня 2021, 10:23

цих злодіїв давно пора за грати!


Новини