Головна Новини Суспільство події Медведчук: Верховна Рада визнала, що зона вільної торгівлі з ЄС невигідна для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук: Верховна Рада визнала, що зона вільної торгівлі з ЄС невигідна для України

Політик пояснив, чому Україні варто змінити зовнішньоекономічний вектор

5 листопада 2021, 18:00
Поділіться публікацією:

Комітет Верховної Ради з питань економічного розвитку визнав, що економічна частина Угоди про асоціацію України та ЄС невигідна для української сторони та за час дії зони вільної торгівлі(ЗВТ) з ЄС Україна так і не спромоглася компенсувати збитки від втрати російського ринку. На цьому наголосив народний депутат України, голова Політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук, пише прес-служба партії.

Медведчук: Верховна Рада визнала, що зона вільної торгівлі з ЄС невигідна для України

Віктор Медведчук, фото з відкритих джерел

Політик наголосив, що у парламенті визнали, що Україна експортує до Європи свою сировину, а ввозить переважно високотехнологічну продукцію.

"Власне, народні депутати озвучили те, про що політики, які увійшли до партії "Опозиційна платформа – За життя", попереджали ще з 2012 року. Україна так і не змогла інтегруватися в європейський економічний простір як рівноправний партнер, але, обравши сумнівний шлях зближення із Заходом, втратила традиційні для нашого товаровиробника (а головне – перспективні та ємні) ринки збуту – російський та країн Митного союзу", – зазначив Медведчук.

Він також нагадав, що представники ОПЗЖ неодноразово проводили конференції та круглі столи, були ініціаторами експертних дискусій і на всіх рівнях роз'яснювали погрози та ризики запровадження Києвом зони вільної торгівлі з ЄС, причому підтверджуючи це розрахунками прогнозованих прямих та непрямих збитків держави.

"Сьогодні вже не викликає сумнівів, що ЗВТ із ЄС є найбільшим стратегічним прорахунком офіційного Києва, вибір західного вектора зовнішньоекономічної інтеграції був помилковим, а зона вільної торгівлі з ЄС, як я і попереджав, стала лише зоною дискримінації українських інтересів", – констатував Медведчук.

Враховуючи ситуацію, що склалася, на думку голови Політради ОПЗЖ, основне завдання чинної влади – це денонсація Угоди про асоціацію з ЄС та зміна курсу країни.

"Україна вже дорого заплатила за помилки і прорахунки євроінтеграторів, які поставили власні політичні амбіції вище за національні інтереси. Тому сьогодні завдання влади — не посилити ситуацію спробами виторгувати уявні послаблення чи преференції від європейської сторони, а негайно і кардинально змінювати стан справ. Офіційному Києву необхідно перейматися не переглядом економічної частини Угоди про асоціацію з ЄС, а її денонсацією та зміною зовнішньоекономічного вектора країни", – наголосив Віктор Медведчук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини