Головна Новини Суспільство події Медведчук: Українська влада повинна продовжити переговори про закупівлю російської вакцини від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук: Українська влада повинна продовжити переговори про закупівлю російської вакцини від коронавірусу

П'ятдесят країн світу заявили про готовність купувати або виробляти російську вакцину

5 листопада 2020, 20:05
Поділіться публікацією:

Голова Політради партії "Опозиційна платформа — За життя", народний депутат України Віктор Медведчук вважає, що своєю відмовою від переговорів із закупівель єдиною у світі російської вакцини проти коронавірусу, українська влада в черговий раз поставила свої політичні амбіції вище життів мільйонів громадян нашої країни.

Медведчук: Українська влада повинна продовжити переговори про закупівлю російської вакцини від коронавірусу

Фото: Иван Коваленко / Коммерсантъ

Про це політик заявив, спілкуючись з журналістами в кулуарах Верховної Ради, сьогодні, 5 листопада.

Лідер ОПЗЖ нагадав, що про закупівлі російської вакцини вже оголосила одна з приватних клінік Ізраїлю. Білорусь домовилася про спільне виробництво вакцини на своїй території. В цілому, у світі вже 50 країн висловили готовність купувати або виробляти російську вакцину. Просто тому, що інших вакцин від коронавірусу не існує.

"Треба виходити з того, що якщо ці вакцини запущені в масове застосування в Росії, і це, як вважають вчені Росії, допомагає в боротьбі з коронавірусів, то це треба робити, а не розповідати й вести дискусії філософського сенсу, що, якщо це Росія — це погано. Але ж інших вакцин жодна країна поки не винайшла", — зазначив Віктор Медведчук.

За словами народного депутата, Зеленський і вся українська влада навіть не збираються дбати про здоров'я мільйонів українців.

"Я не розумію дії української влади, Президента, уряду, які займаються непрофесійними, примітивними і обмеженими міркуваннями, замість того щоб відгукнутися на ту пропозицію, яка була визначена мною в бесіді з Президентом Російської Федерації Володимиром Путіним про можливість постачання вакцини на територію України для захисту українських громадян, і зайнятися питаннями переговорів або про спільне виробництво, або про спільний допуск для реєстрації цього засобу на території України. Не чекати того, чого немає і того, що тільки обіцяють без конкретних умов, без конкретних обставин, а думати про здоров'я людей. Ось якби виходили з того, що на першому місці й в основі здоров'я людей, захист населення України від коронавірусу, тоді б вони діяли так, як діють ось ці 50 країн світу, які вже звернулися за допомогою в питанні придбання російської вакцини для захисту свого населення", — підкреслив Віктор Медведчук.

Нагадаємо, що голова Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук провів успішні переговори з Президентом РФ Володимиром Путіним щодо поставок російської вакцини від коронавірусу в Україні.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини