Головна Новини Суспільство події Медведчук розповів, що є фундаментом для порозуміння між Україною та Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук розповів, що є фундаментом для порозуміння між Україною та Росією

Лідер партії ОПЗЖ вважає, що взаєморозуміння між Україною та Росією може бути досягнуто

14 січня 2022, 13:25
Поділіться публікацією:

Спільність історії, культури, традицій та загалом світогляду є фундаментом для взаєморозуміння між Україною та Росією. Про це голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя", народний депутат Віктор Медведчук написав у передмові до унікального російсько-українського видання творів Н.В. Гоголя, пише 112 юа.

Медведчук розповів, що є фундаментом для порозуміння між Україною та Росією

Віктор Медведчук, фото з відкритих джерел

Книга вийшла у рамках діяльності Всесвітньої бібліотеки поезії та прози, до Громадської ради якої увійшли відомі політичні та громадські діячі Росії, України, Франції, Казахстану, Азербайджану, Туркменістану, Узбекистану, Вірменії, Таджикистану та Киргизстану.

Також у передмові до видання наведено слова президента Російської Федерації Володимира Путіна та слова колишнього надзвичайного та повноважного посла РФ в Україні, колишнього спецпредставника президента РФ з питань економічного співробітництва з державами-учасницями СНД Віктора Черномирдіна.

За словами Медведчука, "про милосердя, добродушність, співчуття, прощення і примирення потрібно писати, говорити і проповідувати в наш час постійно. Бо наповнене він жорстокістю, непримиренністю, мстивістю, заздрістю та лихослів'ям".

"І тому великий Гоголь сучасний, як і Пушкін, Шевченко, Шекспір або Достоєвський, як усі генії, які народжуються рідко, але живуть у наших серцях вічно. Живуть, щоб пробуджувати милосердя, без якого світ перетворюється на війну, а дружба спотворюється зловтіхою. І все ж, я думаю, головне повчання нашого великого Гоголя, яке має бути почуте нащадками, це його тверда впевненість у необхідності та неминучості братніх, дружніх відносин між двома народами – російськими та українським, його уявлення про благородство та товариство”, – пише Медведчук.

"Талант Гоголя відрізняється не лише мудрістю, а й пророчим даром, умінням розуміти високу суть речей та подій. Тому він і писав: "Що є життя? Це руйнування мрії дійсністю". І як би не було боляче — але "буває час, коли не можна інакше спрямувати суспільство або навіть все покоління до прекрасного, поки не покажеш всю глибину його справжньої гидоти". Гоголь правдивий і чесний перед собою і перед суспільством, в якому "крізь видимий сміх ллються невидимі світові сльози". Визнаний світом геній, Микола Васильович Гоголь дорогий нам, його нащадкам, і всією своєю творчістю, і тим, що, будучи українцем за місцем народження, суті та сутності, зумів саме російською мовою сказати вічні слова про кохання і дружбу, про мир і головні його цінності. Сказати так, як ні до нього, ні після ніхто сказати не зміг", – наголошує Медведчук.

Зазначимо, що у виданні представлені майже всі твори Гоголя без скорочень, і навіть статті та уривки творів, які не публікувалися за життя письменника.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини