Головна Новини Суспільство події Медведчук: Країна у глибокій кризі, а влада не готова до вирішення поточних проблем
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук: Країна у глибокій кризі, а влада не готова до вирішення поточних проблем

Політик зауважив, що в Україні може виникнути дефіцит продовольчих товарів через високі ціни на енергоносії

31 грудня 2021, 18:00
Поділіться публікацією:

Україна нині перебуває у глибокій енергетичній, економічній та соціальній кризі, і влада не готова до вирішення цих проблем. Про це заявив голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя", народний депутат України Віктор Медведчук, пише 112 юа.

Медведчук: Країна у глибокій кризі, а влада не готова до вирішення поточних проблем

Віктор Медведчук, фото з відкритих джерел

За словами політика, незабаром в Україні може виникнути дефіцит хліба, кондитерських виробів та молочної продукції.

"Через вартість газу все це буде зупинено найближчими днями, бо вже на січень ціни на газ для цих підприємств зростуть до 73 грн. за кубічний метр. Тобто фактично вони зростуть десь у 2-3 рази навіть із жовтня. Але 73% це вже стало свого роду, як і 73 грн, якоюсь фатальною цифрою для України. Але я можу стверджувати, що влада не готова до цих проблем, так як країна перебуває у глибокій енергетичній, економічній та соціальній кризі", — заявив політик.

"Більш того, де брати газ — невідомо, тому що контракту на газ у нас немає. Ми сьогодні займаємося тим, що відбираємо газ із труби газотранспортної, яка йде з Росії до Європи, намагаємось домовитися і купити цей газ у Європі за тими цінами, які є сьогодні на оптових ринках. У нас немає сьогодні вугілля, ми не знаємо, де його взяти, і ціни на нього теж зросли. Тобто ми зіткнулися відразу з декількома енергетичними проблемами, які влада не здатна вирішувати, не знає, як вирішувати, та й у принципі, я вам відкрию державну таємницю, вона не збирається це робити, бо найголовніше сьогодні — піар-акції: відвернути увагу людей і розповісти про майбутню війну, про майбутнє вторгнення, про те, що треба поставити на облік жінок, організувати територіальну оборону і взагалі готуватися до війни, а не думати про газ, про тепло, про хліб, про молочну продукцію та багато іншого", — наголосив Віктор Медведчук.

При цьому він додав: "Тому ось ця обмеженість сьогоднішньої влади – це свідчення того, наскільки найважчою ситуації опинилися люди в Україні та країна загалом. Більше того, на сьогодні я вам хочу сказати, що, безумовно, прорахунки та помилки влади, вони були помітні ще з 2019 року, а сьогодні вони просто проявилися в кризі, яку країна, я це стверджую, не відчувала за всі роки незалежності".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини