Головна Новини Суспільство події Медичний огляд для школярів: у МОЗ назвали нові правила і терміни
commentss НОВИНИ Всі новини

Медичний огляд для школярів: у МОЗ назвали нові правила і терміни

У відомстві розповіли про довідки для школярів

30 серпня 2021, 14:26
Поділіться публікацією:

Першокласники й всі інші учні перед початком навчання мають відвідати лікарів і принести до навчального закладу, де навчаються, спеціальну форму № 086-1 / о, де буде зазначено результати медичного профілактичного огляду. 

Медичний огляд для школярів: у МОЗ назвали нові правила і терміни

Медогляд у школярів (фото з відкритих джерел)

 Про обов’язковість такого візиту до лікарів перед початком навчання і його новації проінформувало МОЗ у соціальній мережі  Facebook.

"Профілактичні медичні огляди школярі повинні проходити один раз на рік. Перед вступом в перший клас потрібно пройти комплексний медичний огляд, в тому числі й вузьких фахівців. Решта школярів можуть проходити обов'язковий профілактичний огляд незалежно від дати початку навчального року",- радить пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

 Коли майбутні учні здійснили візит до медичного закладу, вони отримують дві медичні довідки встановленого зразка, яку потрібно віддати медсестрі у школі.

За словами фахівців МОЗ, "це — форма № 086-1 / о. Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов'язкового медичного профілактичного огляду. Та — форма № 063 / о. Карта профілактичних щеплень."

Як правило, в  останній місяць літа в місцевих поліклініках утворюються величезні черги. Адже з візитами до лікарів йдуть і майбутні школярики, й учні старших класів. Тому  в Міністерстві радять  в кінці серпня приводити до лікарів діток, які лише сядуть за парти. Учні старших класів мають робити це раніше, щоб було комфортно і медикам, і їм самим.

В навчальних закладах будуть вимагати дані про вакцинацію, якщо ви змінили навчальний заклад. Якщо ви робили сину чи доньці щеплення, наприклад, за медичними показниками, то карту про щеплення потрібно оновити.

"Профілактичний медичний огляд у сімейного лікаря — прекрасна можливість додатково проконсультуватися з приводу профілактики інфекційних та неінфекційних хвороб, фізичного навантаження, здорового і раціонального харчування дитини. Скористайтеся такою можливістю і будьте здорові!"- підсумували в міністерстві.

 Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало про те, що У МОЗ розповіли, як українські школярі будуть проходити медогляд у 2020 році.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини