Головна Новини Суспільство події Майже весна: в Україні очікується мінлива погода
commentss НОВИНИ Всі новини

Майже весна: в Україні очікується мінлива погода

Якою буде погода в понеділок, 18 грудня по всій території України

17 грудня 2023, 18:05
Поділіться публікацією:

У понеділок, 18 грудня, в Україні передбачається тепла температура, а також посилення вітру, опадів у вигляді дощу, ожеледиці та мокрого снігу. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook.

Майже весна: в Україні очікується мінлива погода

Вона розповіла, що понеділок в Україні буде насичений різноманітними погодними явищами. Тут буде і вітер, і дощ, і ожеледиця, і мокрий сніг, і навіть весна серед зими, а також прояснення та сонячні промені. Все це по черзі. 18-го грудня в більшості областей очікується дощ, викликаний наближенням атмосферного фронту. В основному це буде невеликі опади, максимум — помірні. На сході ймовірний мокрий сніг. 

Діденко зауважила, що лише на заході України обійдеться без опадів. На Закарпатті очікуються сонячні прояснення.

Синоптик додала, що західний вітер у понеділок буде жвавим, майже весняним, з поривами до штормового рівня, від 15 до 20 метрів на секунду, — особливо на заході та північному заході України. Температура вночі та вдень коливатиметься від 0 до 5 градусів тепла, на Закарпатті, у Чернівецькій області та на Одеській області становитиме +4 до +9 градусів, а в східних та північних областях від -1 до +2 градусів тепла. Місцями можлива ожеледиця.

Вона також повідомила, що в Києві 18 грудня очікується дощ, туман, сильний західний вітер та висока температура повітря від +2 до +5 градусів.

- Західний вітер буде в понеділок рвучким, березневим, а до штормових поривів, до 15-20 метрів за секунду, — на заході та півночі України. Залишки льоду та старого снігу робитимуть підніжку і ногам, і колесам, місцями ожеледиця — обережно! Весна у теплому грудні дозволяє вільно дихати, не мерзнути і зменшувати шари "цибулиного" одягу — головне, щось вологозахисне і взуття високе, бо калюжі та струмки не почистиш, — застерігає Діденко. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини