Головна Новини Суспільство події Майже половина українців вважає олігархів найнебезпечнішими для суспільства - результати дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Майже половина українців вважає олігархів найнебезпечнішими для суспільства - результати дослідження

Практично третина респондентів думає, що олігархів треба "розкуркулити"

29 квітня 2021, 15:01
Поділіться публікацією:

Згідно з результатами соціологічного дослідження, проведеного групою "Active Group" у березні цього року, 47,1% українців вважають, що олігархи є найбільш небезпечними для суспільства. При цьому 28,5% опитаних вважають, що їх необхідно "розкуркулити", націоналізувавши майно, яке останні отримують неправомірним шляхом.

Майже половина українців вважає олігархів найнебезпечнішими для суспільства - результати дослідження

Майже половина українців вважає олігархів найнебезпечнішими для суспільства - фото з відкритих джерел

У дослідженні зазначили, що 22,1% українців погодилися з тим, що потрібно обмежити вплив олігархів на державні політичні процеси, 17,1% респондентів підтримують обмеження впливу олігархів на стратегічні галузі. 14,5% опитаних не проти налагодження співпраці між державою та бізнесом, а ще 2,6% вважають, що з олігархами не потрібно нічого робити.

Майже половина українців вважає олігархів найнебезпечнішими для суспільства - результати дослідження - фото 2

Під час дослідження фахівцям вдалося з'ясувати, хто з олігархів, на думку українців, позитивніше всіх впливає на країну. Так, 35,3% респондентів назвали найкращим вплив Ріната Ахметова, 15,9% — Петра Порошенка, 12,8% — Віктора Пінчука.

Відповідаючи на питання "Що є найбільш небезпечним для українського суспільства", практично половина респондентів — 41,3% назвали олігархів. 36,3% українців вважають, що залежність від Росії нині є найнебезпечнішою для України, 32% називають залежність від країн Заходу, 18,2% опитаних думають, що найнебезпечнішим є державний контроль над економікою.

Майже половина українців вважає олігархів найнебезпечнішими для суспільства - результати дослідження - фото 3

Нагадаємо, що представник очільника держави в Конституційному суді, народний депутат від "Слуги народу" Федір Веніславський заявив, що Верховна Рада може розглянути законопроєкт про статус олігархів, який запропонував розробити президент Володимир Зеленський протягом найближчих 2-3 місяців.

"Коментарі" запитали в експертів, чи реально зробити з олігархів звичайних бізнесменів, які не матимуть політичного впливу і не стануть використовувати державні ресурси, медіаресурси для свого власного збагачення.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини