Головна Новини Суспільство події Майже мільярд гривень для зелених інвестицій: на що витратять гроші
commentss НОВИНИ Всі новини

Майже мільярд гривень для зелених інвестицій: на що витратять гроші

Україна зобов'язана зменшити викиди парникових газів, а для цього потрібно дещо змінити у житті міст

13 жовтня 2021, 16:27
Поділіться публікацією:

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України втілюватиме проєкт, спрямований на оновлення транспорту, повідомила прес-служба відомства.

Майже мільярд гривень для зелених інвестицій: на що витратять гроші

Ірина Савчук, заступник міністра з питань євроінтеграції - фото Міністерство захисту навколишнього середовища і природних ресурсів

Ірина Савчук, заступниця міністра з питань євроінтеграції, основні тези проєкту оприлюднила під час міжнародної виставки City Trans & Parking в рамках конференції "Розвиток сталої мобільності в Україні".

У рамках проєкту у 2021 році заплановано чотири "зелених" інвестиції у регіональний громадський транспорт. 890 млн грн. витратять на оновлення парку у трьох областях – Вінницькій, Запорізькій, Ужгородській – та місті Києві. 45 старих автобусів замінять на нові, на електроприводі.

Оновлення пов'язане з Кіотським протоколом. Україна почала розробку проєкту разом з Міністерством екологічних перетворень і демографічних викликів Іспанії ще у 2018 році. Після завершення дії Кіотського протоколу з 2020 р. міжнародна співпраця у даному напрямі регулювалась Паризькою угодою.

Україна взяла на себе зобов'язання зменшити викид парникових газів до 35% від викидів 1990 р. Основним джерелом подібних викидів, а також інших забруднювачів, є транспорт. Акцент робитиметься саме ньому: його трансформуватимуть, щоб покращити екологію в Україні та світі.

Основні напрями, в яких працюватиме міністерство:

- нарощування кількості електротранспорту приватного та громадського;

- розвиток більш екологічних залізничних та водних перевезень;

- сприяння переведенню наявного транспорту на електроенергію;

- розвиток мікромобільності (мікромобільність – це  використання малогабаритного транспорт на електроприводі, яким люди долають перший та останній кілометр до цілі: скутери, велосипеди, самокати).

Прогнозують, що після втілення проєкту Україна скоротить кількість СО2 на більш ніж 1300 тонн.

З Національним реєстром викидів можна ознайомитись за посиланням. Статтю про екологічний веб-портал видання "Коментарі" публікувало раніше.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини