Головна Новини Суспільство події Майбутнє «Північного потоку-2» в руках США: у «Нафтогазі» заговорили про спробу зупинити проєкт
commentss НОВИНИ Всі новини

Майбутнє «Північного потоку-2» в руках США: у «Нафтогазі» заговорили про спробу зупинити проєкт

Вітренко заявив, що санкції США довгий час блокували будівництво газопроводу

11 вересня 2021, 13:15
Поділіться публікацією:

Вашингтон ще може поставити жирну крапку в роботі російського газопроводу "Північний потік-2". Для цього необхідна політична воля і нові санкції. В такому випадку проєкт припинить своє існування. Як інформує видання "Коментарі", про це заявив голова "Нафтогазу" Юрій Вітренко на форумі "Ялтинська європейська стратегія", пише "РБК-Україна".

Майбутнє «Північного потоку-2» в руках США: у «Нафтогазі» заговорили про спробу зупинити проєкт

Юрій Вітренко. Фото: Экономічна правда

За словами Вітренка, санкції Сполучених Штатів Америки були головним блокуванням будівництва газопроводу. Поки обмеження не знімалися, жодна з поважаючих себе європейських компаній не сміла продовжувати укладання труб. Фактично проєкт був довгий час заморожений. Як тільки почалися ослаблення санкцій, а потім і зовсім їх скасували, будівництво тут же відновилося і в рекордно короткі терміни укладання труб було завершено. Це зайвий раз підтверджує, що проєкт міг бути зупинений, якби було рішення з Білого дому.

Водночас Юрій Вітренко зазначив, що на цьому етапі також можна зупинити роботу газопроводу "Північний потік-2". Це може статися в тому випадку, якщо уряд США знову запустить санкції. Тоді європейські компанії не будуть купувати газ по цьому трубопроводу. Таким чином він стане не потрібним і комерційно необґрунтованим, припинить свою роботу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україні мало порожніх обіцянок на словах: Андрій Єрмак розповів, чого чекає офіційний Київ від Байдена і Меркель по "Північному потоку-2".

Також читайте на "Коментарях" — У Кремлі обурилися заявою Вашингтона і Києва, що "Північний потік-2" несе для когось загрозу. У Кремлі знову заявили, що це чисто комерційний проєкт і не більше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини