Головна Новини Суспільство події Макрон та лідери ЄС зібралися до Китаю: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон та лідери ЄС зібралися до Китаю: яка причина

Макрон хоче заявити у Китаї про позицію ЄС щодо війни в Україні

24 березня 2023, 16:47 comments6448
Поділіться публікацією:

Нещодавній візит лідер КНР Сі Цзіньпіна до Москви серйозно стурбував Європу та США. Відразу після повернення глави КНР до Пекіна багато лідерів у Європі заявили. Що хотіли б переговорити із Сі Цзіньпінем. Довго чекати не довелося, і президент Франції Еммануель Макрон уже заявив, що відвідає Китай у квітні. Його супроводжуватиме голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на AFP.

Макрон та лідери ЄС зібралися до Китаю: яка причина

Еммануель Макрон. Фото з відкритих джерел

Французький лідер у п'ятницю, 24 березня, оголосив, що його поїздка запланована на початок квітня.

"Я запропонував президенту фон дер Ляйєн супроводжувати мене під час візиту, щоб представити єдиний європейський голос у Пекіні", — сказав він.

Крім того, видання Europa Press із посиланням на дипломатичні джерела повідомляє, що голова європейської дипломатії Жозеп Боррель також відвідає Китай найближчим часом. Дату його поїздки не називають.

Однак у ЗМІ припускають, що Боррель може прибути до Китаю у середині квітня, коли відбуде на зустріч міністрів закордонних справ країн G7, що відбудеться у Японії.

Варто зазначити, що прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес також планує відвідати Китай. Його візит має відбутися наступного тижня. До Пекіна він прибуде на запрошення лідера Сі Цзіньпіна. Ймовірно, під час візиту він обговорить війну в Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Китай звернувся із пропозицією до Європи щодо "мирного плану" врегулювання війни в Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – "мирний план" Китаю: у Європейському Союзі заявили, що Пекін ставить на один рівень агресора та жертву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини