Головна Новини Суспільство події Мадуро рано святкувати: у Венесуелі спалахнули протести (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Мадуро рано святкувати: у Венесуелі спалахнули протести (ВІДЕО)

Опозиція заявила, що має докази фальсифікацій виборів президента Венесуели

30 липня 2024, 08:40
Поділіться публікацією:

У понеділок у кількох містах Венесуели спалахнули протести після того, як авторитарного лідера Ніколаса Мадуро окружна виборча комісія офіційно оголосила переможцем президентських перегонів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "CNN".

Мадуро рано святкувати: у Венесуелі спалахнули протести (ВІДЕО)

Президент Венесуели Ніколас Мадуро. Фото: Getty Images

У столиці Каракасі сили безпеки застосували сльозогінний газ для розгону великого натовпу протестувальників.

Люди вийшли на головну дорогу столиці, стукаючи каструлями та сковорідками, через перемогу Мадуро.

Венесуельська правозахисна організація PROVEA заявила, що озброєні групи, які підтримують Мадуро, стріляли у мирних демонстрантів.

Також повідомлялося про протести в інших містах, включаючи Маракай, де опозиційна активістка Естефанія Натера розповіла, що люди вийшли на вулиці, "щоб кричати та вимагати сказати правду, бо ми знаємо реальні результати". У прибережному штаті Фалькон демонстранти повалили статую Мадуро, про що свідчить відео у соціальних мережах.

Наступні 24 години будуть вирішальними, щоби побачити, як Мадуро відреагує на звинувачення проти нього. Аналітики кажуть, що в країні може виникнути нова хвиля заворушень, якщо протести проти режиму набудуть масового характеру. Вуличні демонстрації у попередні роки були придушені військовими, які тривалий час підтримували Мадуро та його попередника, покійного Уго Чавеса.

Мадуро посміхався, коли входив до Національної виборчої ради перед церемонією у понеділок, де він був оголошений переможцем. Національна виборча рада, яка складається з союзників Мадуро, ще не оприлюднила остаточних результатів голосування на недільних виборах.

Голосування було пронизане заявами про порушення. Зокрема, свідкам від опозиції відмовили у доступі до штаб-квартири Національної виборчої ради під час підрахунку голосів, а виборча комісія нібито перешкоджала обробці більшої кількості голосів. Влада також звинувачувала у фальсифікації результатів голосування в минулому, що вони заперечували.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Венесуелі пройшли вибори: чи переміг друг Путіна.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини