Головна Новини Суспільство події Людству озвучили межу тривалості життя
commentss НОВИНИ Всі новини

Людству озвучили межу тривалості життя

Шведські і швейцарські вчені заявили, що людина може доживати до 130 років вже в XXI столітті

30 вересня 2021, 12:20
Поділіться публікацією:

Після 110 років життя ризик смерті від тих чи інших причин перестає збільшуватися. Таким чином, на думку дослідників з Швейцарії і Швеції, зокрема, при певних умовах людина може жити вічно. Стаття вчених опублікована в журналі Royal Society Open Science.

Людству озвучили межу тривалості життя

Тривалысть життя, фото з відкритих джерел

Дослідники прийшли до висновку, що немає ніяких ознак збільшення смертності у віці старше 110 років, і, отже, немає ніяких вказівок на кінцеву верхню межу тривалості життя людини. Вчені теж не виявили відмінностей в смертності між чоловіками та жінками або між популяціями з регіонів і країн, таких як Японія, США або Європа. Ці висновки вражають, але невеликий розмір цієї версії IDL і відсутність балансу між підгрупами обмежували статистичні можливості для виявлення таких відмінностей.

Італійський національний статистичний інститут (ISTAT) недавно створив важливу нову базу даних, що містить індивідуально підтверджені дати народження і час виживання в днях для всіх жителів Італії, яким в якийсь момент з 1 січня 2009 року по 31 грудня 2015 року була не менше 105 років . Використовуючи розширені інструменти аналізу виживаності, вчені виявили, що показники смертності в цьому наборі даних "досягають плато або майже досягають його після 105 років", і виявили невеликий, але статистично значимий когортний ефект.

За оцінками дослідників, при відповідному рівні розвитку медицини людина буде здатний дожити мінімум до 130 років вже в XXI столітті. Однак цей шанс один на мільйон.

Раніше портал "Коментарі" інформував, що вчені розрахували максимально можливу тривалість життя людей . Британські та американські вчені винайшли спеціальний тест, як визначати загальний рівень фізіологічної стійкості організму. Цей текст назвали DOSI — індикатором динамічного стану організму. Він показує швидкість старіння і дозволяє оцінити теоретичну тривалість життя конкретної людини і людей в цілому.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини