Головна Новини Суспільство події Люди з інвалідністю зможуть легше знаходити роботу в Україні - законопроект
commentss НОВИНИ Всі новини

Люди з інвалідністю зможуть легше знаходити роботу в Україні - законопроект

Кабмін вніс до Верховної Ради законопроект, який може значно полегшити працевлаштування осіб з інвалідністю

9 квітня 2021, 11:35
Поділіться публікацією:

Уряд планує створити більш сприятливі умови для осіб з обмеженими фізичними можливостями, які хочуть влаштуватися на роботу. Про це йдеться в законопроекті №5344, який можна переглянути на сайті Верховної Ради.

Люди з інвалідністю зможуть легше знаходити роботу в Україні - законопроект

Влада спростить життя для осіб з інвалідністю, які хочуть працювати. Фото: infinica.ru

Так організаціям та підприємствам будуть надаватися дотації на створення робочих місць для людей з інвалідністю. Здійснюватиметься це за кошти Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю.

Окрім того, люди з обмеженими можливостями зможуть проходити спеціальні курси — професійну підготовку, підвищення кваліфікації і перепідготовку. Навчання буде проводитися також коштом Фонду соцзахисту.

Варто зазначити, що частка робочих місць для осіб з інвалідністю не змінилася. Вона стабільно становитиме 4% від середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу за рік. Якщо в штаті працює від 8 до 25 осіб, то компанія повинна виділити одне робоче місце на працівника з інвалідністю.

Нагадаємо, Голова держави Володимир Зеленський підписав Закон №4241, який передбачає захист українців від свавілля колекторів. Тепер погрози на адресу позичальників знаходяться під забороною. Що контролюватиме закон та чого тепер не можуть робити колектори, читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що Україна зробила важливий крок у демократичному напрямку. За повідомленням віцеспікера Верховної Ради Руслана Стефанчука, під законом про всеукраїнський референдум нарешті з'явився президентський підпис. Що це означає для країни та населення, дізнавайтеся в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини