Головна Новини Суспільство події Львів'яни знайшли нове застосування кавовій гущі – тепер ожеледиця не страшна
commentss НОВИНИ Всі новини

Львів'яни знайшли нове застосування кавовій гущі – тепер ожеледиця не страшна

Активн ідею почали впроваджувати рік тому. Міська влада охоче її підтримала, адже вже давно займалася питанням щодо альтернативи солі та піску в боротьбі з ожеледицею

12 січня 2022, 14:12
Поділіться публікацією:

Як відомо, Львів сьогодні називають не тільки культурною столицею України, а й кавовим центром країни. Проте взимку львів’яни не тільки готують смачну каву, а й посипають кавовою гущею доріжки. Кава захищає від ожеледиці. Вона краща за сіль. Гущу збирає все місто: великі кавові мережі, десятки дрібних кав’ярень і мешканці. Непогана ідея від львів’ян, яку можуть взяти на озброєння і в інших містах України. Як інформує видання "Коментарі", про це пише "DW".

Львів'яни знайшли нове застосування кавовій гущі – тепер ожеледиця не страшна

Кавова гуща. Фото: з відкритих джерел

Кавової гущі у Львові дійсно достатньо. Тому її в великих об’ємах здають комунальникам. Продавці розповідають, що встановили спеціальний контейнер для органічних відходів, куди й скидають кавову гущу. Далі цю суміш використовують для боротьби з морозами та ожеледицею. У Львові кавою гущею посипають тротуари. 

Таким чином саме від Львову йшла екологічна ініціатива зі збору кавової гущі для боротьби з ожеледицею. Активно цю ідею почали впроваджувати рік тому. Міська влада охоче її підтримала, адже вже давно займалася питанням щодо альтернативи солі та піску в боротьбі з ожеледицею. Від солі великі проблеми – вона роз’їдає і пошкоджує бруківку, а навесні шкодить газонам, коли потрапляє на траву. А від кави немає шкоди. Кавова гуща, яку комунальники змітають на траву не шкодить газону. Є навіть плюс – через темний колір кави в сонячну погоду сніг швидше тане. До того ж, прогулюватися по кавовій гущі до вподоби не тільки містянам, а й їх пухнастим улюбленцям. Знову ж таки, кавова гуща не так шкодить чотирилапим, як сіль. 

Видання розповідає, з кавової гущі у Львові навіть роблять компост, який використовують для озеленення міста. Такий компост мають можливість придбати фермери, поповнивши міський бюджет. 

Контейнери для збору кавової гущі встановлюють по всьому місту. 

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти розповіли, як зробити ранкову каву максимально корисною.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини