Головна Новини Суспільство події Лондон націлився прикрити головну лазівку в обході санкцій РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Лондон націлився прикрити головну лазівку в обході санкцій РФ

За інформацією Bloomberg, Великобританія націлилася на тіньовий флот Росії

16 липня 2024, 08:30
Поділіться публікацією:

Великобританія та група країн Євросоюзу мають намір вжити нових заходів проти "тіньового флоту" нафтових танкерів, який РФ використовує для обходу міжнародних санкцій. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg", посилаючись на джерела та відповідні документи. За їхніми даними, план мають схвалити у кулуарах засідання Європейської політичної спільноти, яке відбудеться вже цього четверга, 18 липня.

Лондон націлився прикрити головну лазівку в обході санкцій РФ

"Тіньовий флот" нафтових танкерів. Фото: із відкритих джерел

Держави мають намір обмінюватися інформацією про російський флот, щоб координувати заходи реагування на створювані його кораблями та посередниками ризики. Також вони працюватимуть із приватним сектором та іншими зацікавленими сторонами.

За інформацією журналістів, країни створять групу для термінового вжиття "конкретних заходів", щоб Росії було ще складніше отримувати прибуток зі своїх нафтових ресурсів. Один із співрозмовників сказав журналістам, що ці заходи можуть призвести до збільшення списку санкцій російських судів.

"Тіньовий флот" Росії становить загрозу для наших країн та інших держав, що залежать від світових морів та океанів. Багато судів цього "тіньового флоту" не застраховані і погано обслуговуються. Багато хто з них займається діяльністю, що порушує основні стандарти та правила безпеки та охорони навколишнього середовища", — йдеться у документі.

Зазначимо, раніше знову ж таки "Bloomberg" повідомляв, що слідом за нафтою Росія створює тіньовий флот для експорту зрідженого газу.

Протягом кількох місяців, що послідували за вторгненням в Україну і введеними у відповідь каральними обмеженнями Заходу, Росія накопичила тіньовий флот для перевезення своєї нафти по всьому світу. Зараз з'являється все більше свідчень того, що Москва почала робити те саме щодо зрідженого природного газу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Bloomberg".

Як зазначає агентство, газ є ключем до планів Кремля щодо збільшення експорту, поповнення державної скарбниці та фінансування його військової машини, але для цього потрібна велика частка світового ринку ЗПГ, тепер коли колись прибуткову європейську трубопровідну торгівлю практично припинено.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини