Головна Новини Суспільство події Литва отримала гуманітарний вантаж з України
commentss НОВИНИ Всі новини

Литва отримала гуманітарний вантаж з України

Працівники Державної служби із надзвичайних ситуацій доправили ще 48 тонн гуманітарного вантажу

3 вересня 2021, 14:10
Поділіться публікацією:

Портал "Коментарі" повідомляв про те, що до Литви вирушать вантажівки із гуманітарним вантажем. Наразі вантаж привезли до пункту призначення. Про це повідомляють у пресслужбі Міністерства внутрішніх справ.

Литва отримала гуманітарний вантаж з України

Український гуманітарний вантаж на кордоні з Литвою, фото ДСНС

Перший вантаж вагою понад 38 тонн, який відправили 12 серпня, прибув на кордон із Литвою ще 14 серпня. У рамках другого етапу допомоги Литовській республіці 2 вересня працівники Державної служби із надзвичайних ситуацій доправили ще 48 тонн гуманітарного вантажу.

Наразі необхідні митні процедури пройдено, вантаж у вигляді колючого дроту, який довезли три вантажівки, передано литовській стороні.

Відповідно до Указу президента Володимира Зеленського та розпорядження Кабінету міністрів заплановано провести три етапи, щоб допомогти захистити кордони Литви від нелегальних мігрантів.

Зазначимо, що Литва почала будувати огорожу з колючого дроту на кордоні з Білоруссю, її довжина сягне 550 км.

Наразі в Литві живуть понад 1000 нелегальних мігрантів, що прибули туди з Білорусі. У таборі в прикордонному окрузі живе 800 чоловіків, але деякі періодично втікають звідти. Жінок із дітьми поселили в табори Пабраде і Медининкай.

Місцева влада прикордонних областей проводить зустрічі із литовцями та заспокоює населення як може, адже європейці налаштовані насторожено до іноземців. Втім, місцеві кажуть, що мігранти не виявляли до них агресії.

Як писав портал "Коментарі", Міністерство закордонних справ Литви направило уряду Білорусі дипломатичну ноту протесту з приводу порушення білоруськими прикордонниками державного кордону Литви.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини