Головна Новини Суспільство події Літнє тепло і грози: якою буде погода в Україні на вихідних
commentss НОВИНИ Всі новини

Літнє тепло і грози: якою буде погода в Україні на вихідних

Жителям західних і північних областей у ці вихідні варто чекати рясних дощів і навіть гроз

14 травня 2021, 14:25
Поділіться публікацією:

Українці з нетерпінням очікують приходу справжнього жаркого літа, щоб позбутися від усього теплого одягу аж до наступного осінньо-зимового сезону. Чи порадує Україну подібна погода вже цими вихідними, 15-16 травня, докладно розповіла українська синоптикиня Наталка Діденко.

Літнє тепло і грози: якою буде погода в Україні на вихідних

Західні та північні області у вихідні накриє дощами. Фото із відкритих джерел

За словами спеціалістки, у деяких регіонах країни найближчий уїк-енд обіцяє принести додаткові опади. Так, західні та північні області зустрінуться з дощами в суботу. В неділю задощить у Харківській області й подекуди на півдні України.

Діденко зазначає, що нерідко дощі супроводжуватимуться грозами — що є ще одним передвісником швидкого приходу тепла.

Втім, українці з інших регіонів країни вже можуть зустрітися з літом. Субота-неділя для центральних і східних областей обіцяє пройти без опадів, зате з високими температурними показниками.

За словами Наталки Діденко, найспекотніше буде в східних областях. Ртутні стовпчики в цьому регіоні поповзуть до 25-28 градусів тепла.

Зовсім трохи "поступляться" теплом південні області, де очікується від +22 до +27 градусів. Цікаво, що на території Одещини температура повітря прогріється відразу до +24° С.

У центральній Україні холоду також не очікується — прогнозується від 20 до 25 градусів тепла.

Найнижчими температурами, вочевидь через значну кількість опадів, відрізняться західні (+16...+22° С) та північні (+18...+22° С) області.

Жителям столиці обіцяють дощову суботу. Наявність грози також не виключається, температура повітря прогріється до 21 градуса тепла. А ось неділя повинна стати трохи тепліше і набагато "сухіше" — без опадів і з температурою до +23° С. Втім, розслаблятися не слід — із понеділка киянам знову стане трохи холодніше.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, яке літо прогнозують українцям вітчизняні синоптики. Чому фахівці вже назвали його аномальним, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, кому зі знаків зодіаку повинна цього літа усміхнутися удача.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

xxxx

14 травня 2021, 14:21

Внимание открыт доcтуп к базе дeвoк кoторыe любят сeкc и дaют без дeнег и pазговоpов, пользуйcя пoка беcплатнo ----- http://srt.vg/baza


Новини