Головна Новини Суспільство події Літа більше не буде: після аномальної спеки у квітні в Україну прийде холод зі Скандинавії
commentss НОВИНИ Всі новини

Літа більше не буде: після аномальної спеки у квітні в Україну прийде холод зі Скандинавії

Атмосферні фронти принесуть в Україну дощі та грози

10 квітня 2024, 21:40 comments21882
Поділіться публікацією:

Перша десятиденка квітня радувала українців аномально теплою спекотною погодою  практично у всіх  регіонах. Температура повітря там плюсує, як літом, опускаючись вдень позначок +23…+28°С.  Але аномально високі температури, низька вологість повітря та дефіцит опадів призвели до різкого зростання пожежної небезпеки на відкритій місцевості та в лісових масивах.

Літа більше не буде: після аномальної спеки у квітні в Україну прийде холод зі Скандинавії

Погода в Україні (фото з відкритих джерел)

Про це  "Телеграфу" розповів  знаний синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич, зокрема в південних та східних областях зафіксована  ґрунтова посуха, що негативно може позначитись на  росі деяких сільськогосподарських культур.

Як він прогнозує, друга десятиденка квітня теж розпочнеться з теплої, спекотної погоди, без істотних опадів.  

Але з  13 по 16 квітня  ситуація  змінюватиметься. Атмосферний тиск над регіонами почне знижуватись, при цьому активізуються атмосферні фронти, що принесуть опади у західні та північні регіони  України.

Далі, з 17 по 20 квітня буде більше прохолодна  погода, якщо  порівнювати з першою половиною місяця. По всіх  регіонах  пройдуть дощі різної інтенсивності, подекуди  будуть навіть грози.

Найтепліше в другій декаді буде 11 та 12 квітня. Вдень стовпчик  термометра в більшості регіонів, крім західних  та північних, досягне +23…+28°С.  В північних та західних регіонах  країни вдень температура буде +17…+22°С, вночі +5…+10°С.

В період з 13 по 15 квітня, через прихід  південно-західних повітряних потоків температура  залишиться вищою за норму: днем +20…+26°С, вночі +6…+12°С.

Далі, з  16 по 20 квітня  прихід свіжих  повітряних мас зі Скандинавії призведе до відчутного пониження температури на всій території країни. Вдень  прогнозується +9…+15°С, вночі +2…+8°С. У східних та південних регіонах вночі стовпчик термометра  показуватиме +5…+10°С, вдень — +15…+20°С. В  західних та північних регіонах з 17 квітня вночі можливі заморозки на поверхні ґрунту та місцями у повітрі до -3°С.

Саме так протягом другої декади квітня температура поступово знизиться, кількість опадів  стане більшою. В окремі дні  прогнозують  посилення вітру місцями до 15–20 м/с .

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що деякі території України можуть піти під воду

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини