Головна Новини Суспільство події Ліміти розподілятимуть по-іншому: як це вплине на графіки відключень світла
commentss НОВИНИ Всі новини

Ліміти розподілятимуть по-іншому: як це вплине на графіки відключень світла

В Міненерго повідомили, що від завтра у тестовому режимі будуть випробовувати нову систему розподілу лімітів

7 червня 2024, 17:56
Поділіться публікацією:

Як повідомив у Верховній Раді перший заступник міністра енергетики Юрій Власенко, уже з 8 червня в Україні почне діяти новий порядок застосування графіків погодинних відключень електроенергії. При цьому він підкреслив, що система буде працювати у тестовому режимі.

Ліміти розподілятимуть по-іншому: як це вплине на графіки відключень світла

Відключення світла

За словами Власенка, новий порядок має забезпечити зменшення тривалості відключень електроенергії, що має покращити ситуацію з електропостачанням для громадян.

Чиновник підкреслив, що з суботи діятиме новий порядок застосування графіків погодинних відключень, який визначатиме ліміти на споживання електроенергії в кожній області, а оператори системи розподілу (обленерго) повинні будуть організувати черги відключень таким чином, щоб використовувати тільки цей ліміт. Власенко заявив, що в Міненерго розраховують, що кількість черг зменшиться, а світло в будинках громадян буде доступне більше годин.

Посадовець також зазначив, що Кабмін, Міністерство енергетики та Офіс президента постійно контролюють застосування графіків погодинних відключень та обмеження потужності, працюючи над їхнім вдосконаленням.

При цьому відомо, що ще 24 травня Кабмін затвердив порядок визначення та застосування граничних величин споживання електричної потужності, який регулює взаємодію між Міненерго, Держенергонаглядом, оператором системи передачі, операторами систем розподілу та споживачами.

Міністерство енергетики зазначило, що обласні та Київська міська військові адміністрації повинні підготувати і затвердити переліки критично важливих об'єктів, яким має бути забезпечено пріоритетне електропостачання. Компанія "Укренерго" зобов'язана забезпечити справедливий та рівномірний розподіл граничної потужності серед інших споживачів, які не входять до цих переліків.

Вказувалося, що це рішення сприятиме забезпеченню справедливого та рівномірного розподілу електроенергії між споживачами, які не належать до переліку критично важливих об'єктів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в "Укренерго" повідомили, коли в Україні відремонтують всі ТЕС і ГЕС.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини