Головна Новини Суспільство події Лікарі запитували: «У вас можна боротися однією рукою?», - Жан Беленюк про травму
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарі запитували: «У вас можна боротися однією рукою?», - Жан Беленюк про травму

Спортсмен розповів, як себе налаштовував на Олімпіаду

8 жовтня 2021, 11:25
Поділіться публікацією:

Лікарі запитували: «У вас можна боротися однією рукою?», - Жан Беленюк про травму

Жан Беленюк розповів, як отримав травму, фото з відкритих джерел

Олімпійський чемпіон та народний депутат Жан Беленюк розповів в передачі "Гончаренко рулить" про травму, яку він отримав перед Олімпіадою, психологію спортсменів, чим схожі спорт та політика. Також нардеп дав поради як заспокоїтися перед "днем Х".

За словами спортсмена, спільне між спортом та політикою – це конкуренція, боротьба, постійне відстоювання своїх позицій.

Жан Беленюк розповів, як йому вдалося з травмою здобути олімпійське "золото".

"Це відбулося за три тижні до Олімпіади. Приземлився погано на лікоть, напевно килим був слизький. Лікоть поїхав й в мене перший раз в житті вилітає плече. В цей момент ти розумієш, що п'ять років готувався до цих Олімпійських ігор. Ці п'ять років праці в мене пролетіли перед очима за одну секунду. Відчув сильний біль. Потім поїхали до лікарів, які діагностували травму. Лікарі запитували: "У вас можна боротися однією рукою?", — засміявся Беленюк.

Медики сказали, що рука нардепа пошкоджена настільки, що він навряд чи зможе відновитися до Олімпіади за три тижні. Треба зафіксувати плече й шість тижнів ходити в лангеті. Тренер підтримав спортсмена, бо сам мав раніше таку травму.

"Головне, щоб ти психологічно був налаштований боротися. Якщо ти не будеш боятися знову травмуватись, то все буде добре. Ми зробимо все для того, щоб ти виступив", — сказав тренер.

Спортсмен зізнався, що почав це сприймати як знак вищих сил. Раніше він по життю ніколи не травмувався. Тоді він був у спарингу з хлопцем, що не входив до складу збірної. Коли той зробив спеціальний прийом, чемпіон невдало впав на килим. Жан Беленюк назвав свою травму збігом обставин та сказав, що займався здоров'ям та не думав про змагання.

Також депутат додав, що в спорті психологія має визначальний фактор. Адже є багато людей, які на тренуваннях дуже гарно себе показують, а на змаганнях втрачають всю ту силу й впевненість.

Жан Беленюк дав поради українцям, як заспокоїтися й виспатися перед "днем Х", на який заплановано важливу подію. По-перше, не прокручувати в голові діалоги та майбутні події, щоб не нервуватися. По-друге, випити пів бокалу вина й прогулятися на свіжому повітрі перед сном.

Як повідомляв портал "Коментарі", Жан Беленюк хоче продати свою золоту медаль.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини