Головна Новини Суспільство події Лікар розповів, як протікає коронавірус при повторному захворюванні
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар розповів, як протікає коронавірус при повторному захворюванні

Імунолог розповів, що при повторному випадку зараження коронавірусом хвороба протікає легше, ніж вперше

27 квітня 2021, 12:30
Поділіться публікацією:

Імунолог Борис Донський заявив, що ті, хто повторно захворіли на коронавірус, переносять захворювання легше, ніж вперше. Про це лікар розповів у ефірі телеканалу "Україна 24".

Лікар розповів, як протікає коронавірус при повторному захворюванні

Коронавірус. Фото з відкритих джерел

Лікар наголошує, що повторне захворювання відбувається дуже рідко.

"Людина, яка перехворіла на будь-який вірус, коронавірус або інший, тим самим штамом в найближчі роки не захворіє, вірніше, захворіє менш як 1% людей, які з тих чи інших причин не створили імунний захист", — повідомив Донський.

І зазвичай перебіг хвороби у людини, якщо вона заразилася коронавірусом удруге, відрізняється від першого інфікування.

"Якщо вірус принципово змінюється, дизайн його антигенів інший, то людина може його не розпізнавати і знову захворіти. Але в будь-якому випадку хвороба має набагато більш легкий перебіг, ніж в перший раз", — пояснив імунолог.

Нагадаємо, українці, які перехворіли на коронавірус, можуть повторно заразитися вже через 3-4 місяці. У перший рік пандемії вчені вважали, що повторне зараження коронавірусом можливо через 6-9 місяців після хвороби. Українські епідеміологи проаналізували 1,2 тисячі випадків повторного зараження коронавірусом і виявили, що часовий проміжок між першим і повторним випадками заражень коронавірусом скоротився.

Як повідомляв портал "Коментарі" раніше, український лікар розповів, чи буде діяти вакцина проти індійського штаму коронавірусу і чи захищені люди, які перехворіли раніше. Поширення нового штаму коронавірусу, так званого індійського, викликає тривогу. Його помітили не тільки в Індії, а й у Туреччині.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини