Головна Новини Суспільство події Лазарєв: Судовий процес над Медведчуком - це ганьба для чинної влади
commentss НОВИНИ Всі новини

Лазарєв: Судовий процес над Медведчуком - це ганьба для чинної влади

Політолог назвав ситуацію із Віктором Медведчуком складової тиску української влади на опозицію

15 травня 2021, 17:30
Поділіться публікацією:








Для чинної влади і для сторони обвинувачення процес у справі голови Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктора Медведчука обернувся ганьбою. Про це в ефірі каналу "Перший незалежний" заявив політолог Олександр Лазарєв.

Лазарєв: Судовий процес над Медведчуком - це ганьба для чинної влади

Олександр Лазарєв - фото: Перший незалежний

"Такого "іспанського сорому" українці не бачили вже давно. Якби взяли студентів першого курсу юридичного факультету, вони б підготувалися до процесу краще. Коли суддя ставить запитання, чому сторона звинувачення просить 300 мільйонів застави, а не, наприклад, мільярд, звинувачення відповідає, що порахувало збитки з попереднього року. Потім вони ж кажуть, що порахували не збитки, а вартість копалин (в Криму. — Ред.), на що суддя просто крутив головою", — вказав експерт на некомпетентність обвинувачів Віктора Медведчука.

Політолог нагадав про прокурора, який почав цитувати Шептицького і розповідати, що Віктор Медведчук нібито проти курсу держави.

"Хіба це припустимо в суді? Можна прийти в телестудію і заявити, що Медведчук не подобається, оскільки проти вступу України в НАТО. Медведчук підтвердить, що проти НАТО. Хіба законом це заборонено? У кожного може бути своя думка. Чинна влада вперше в політиці і, швидше за все, в останній. Вони не розуміють, як ведеться політична боротьба, більше того, не розуміють, що таке політичні та процесуальні процеси. Те, що відбувалося на суді над Медведчуком, — чиста профанація: прокурори не були готові, вони боялися, не розуміли, що роблять", — переконаний Олександр Лазарєв.

Експерт вважає, що судовий процес над Медведчуком — одна зі складових триваючого політичного тиску влади на опозицію.

"Це — продовження санкцій (щодо Віктора Медведчука. — Ред.). Необхідно було чимось їх легітимізувати", — заявив Олександр Лазарєв.

Також експерт поділився прогнозами подальших можливих дій влади щодо Віктора Медведчука.

"Віктор Медведчук не сяде (у в'язницю. — Ред.), я в цьому впевнений. Влада дуже сильно "дала в штангу", коли почала заходити в юридичне поле і здійснювати шляхом юридичних процесів політичний тиск. Це не їх сильний козир. Це те ж саме, як прийти з шахового або шашкового гуртка і почати грати в футбол з професійними футболістами. Сам процес над Медведчуком дуже непідготовлений. Хотіли швидко, на хайп залетіти, оголосити Віктора Медведчука злочинцем, заробити на цьому піввідсотка електоральної підтримки. Але навряд чи у них це вийде. А от створити додаткову підтримку для Медведчука і ОПЗЖ серед електорату, який не визначився, у них дуже добре вийде", — підсумував Олександр Лазарєв.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини