Головна Новини Суспільство події Латвія готується до війни: президент країни розповів, де проходить перша лінія оборони
commentss НОВИНИ Всі новини

Латвія готується до війни: президент країни розповів, де проходить перша лінія оборони

Президент Латвії заявив, що країна має бути готовою до війни, перша лінія оборони проходить в Україні

19 січня 2024, 08:14
Поділіться публікацією:

Президент Латвії Едгарс Рінкевичс вважає, що російський диктатор Володимир Путін одержимий ідеєю відновлення Російської імперії. Він вважає, що латвійці мають бути готовими до гібридної війни. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Delfi".

Латвія готується до війни: президент країни розповів, де проходить перша лінія оборони

Едгарс Рінкевичс. Фото: з відкритих джерел

Латвійський президент зазначив, що російська пропаганда вказує на те, що Путін мріє про відновлення Російської імперії такою, якою вона була у 19-му – на початку 20 століття. Він вважає, що Латвія має бути готовою до гібридної війни.

Також президент нагадав, що Канада очолює у Латвії бойову групу розширеної присутності, яку планується збільшити до рівня бригади. До неї входять солдати країн-союзників, зокрема Польщі.

"Ми бачимо і спроби використовувати нові технології, наприклад, штучний інтелект. Це перша кібервійна. Я можу погодитися з людьми, які багато говорили про те, що наша перша лінія оборони — це Україна. Ми краще дякуватимемо українцям , які воюють, чим, можливо, їм довелося б дякувати нам", — сказав Рінкевичс.

Читайте також на порталі "Коментарі" – президент РФ Володимир Путін (фактично – диктатор) значно активізував давні зусилля Кремля та створює інформаційні умови для майбутньої ескалації проти балтійських країн. Про це йдеться у оновленому огляді Інституту вивчення війни (ISW). Один із останніх прикладів – заява Путіна 16 січня про те, що в країнах Балтії росіян нібито "викидають за кордон". Це, на думку хазяїна Кремля, ставить під питання безпеку РФ. Про що говорять дані путінські заяви, чи наважиться РФ на агресію проти Європи? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини