Головна Новини Суспільство події 12-й пакет санкцій ЄС проти РФ: стала відома країна, яка проти посилення тиску на Москву
commentss НОВИНИ Всі новини

12-й пакет санкцій ЄС проти РФ: стала відома країна, яка проти посилення тиску на Москву

В Угорщині натякнули, що виступатимуть проти 12-го пакету антиросійських санкцій

28 жовтня 2023, 11:28 comments1336
Поділіться публікацією:

Цілком прогнозовано Угорщина заявила, що відмовиться погоджувати 12-й пакет санкцій проти Росії, якщо до обмежень потраплять газова, нафтова та атомна сфери промисловості країни-агресора. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час інтерв'ю російському пропагандистському інформагентству "РІА Новини" зробив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

12-й пакет санкцій ЄС проти РФ: стала відома країна, яка проти посилення тиску на Москву

Петер Сійярто Фото: із відкритих джерел

Глава МЗС Угорщини зазначив, що його країна виступить проти того, щоб узгоджувати те, що "суперечить національним інтересам" угорців.

"Я можу вам сказати точно: якщо в наступному пакеті буде щось, що суперечить нашим національним інтересам, ми точно не погодимося на його прийняття. Червона лінія для нас очевидно стосується енергетики, газу, нафти, атомної енергії та будь-яких інших аспектів , які можуть завдати шкоди нашій державній економіці", – заявив міністр.

Зокрема, дипломат зазначив, що Будапешт не вважає за необхідне продовжувати санкційний тиск проти Росії. Більше того, Угорщина, за його словами, не бажає вносити до списку обмеження тих людей, які "зробили щось хороше" для його країни.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Орбана чекають невеселі перспективи: ЗМІ дізналися про реакцію ЄС на бунтарську політику Угорщини.

Також видання "Коментарі" повідомляло – голова дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель відреагував на порівняння прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана членства його країни в ЄС із радянською окупацією. За словами Борреля, ніхто не зобов’язує Угорщину бути членом ЄС. Тим часом угорська влада не тільки всіляко блокує допомогу ЄС для України та розширення санкцій проти РФ, а й, схоже, вирішила поставити перепону на шляху Швеції до НАТО. Про що говорить така позиція офіційного Будапешта? Чи є управа на проросійську владу Угорщини, яка не приховує своїх симпатій до Путіна? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини