Головна Новини Суспільство події 2021 рік стане роком переходу «Укрзалізниці» від збиткової компанії до прибуткового бізнесу, - Володимир Жмак
commentss НОВИНИ Всі новини

2021 рік стане роком переходу «Укрзалізниці» від збиткової компанії до прибуткового бізнесу, - Володимир Жмак

Нарешті держава звернула увагу на єдину залізничну компанію країни

29 жовтня 2020, 20:17
Поділіться публікацією:

На сьогоднішній прес-конференції, присвяченій роботі української залізниці, нинішній глава "Укрзалізниці" Володимир Жмак заявив, що в наступному році плануються державні вкладення в роботу компанії в розмірі 26 млрд грн, скеровані на поліпшення інфраструктури, пасажирських перевезень та закупівлі нових локомотивів і вантажних вагонів. Про це передає myc. news.

2021 рік стане роком переходу «Укрзалізниці» від збиткової компанії до прибуткового бізнесу, - Володимир Жмак

За словами Жмака, це суттєво збільшить ефективність роботи компанії й зробить її прибутковою.

"2021 повинен стати проривним на шляху перетворення "Укрзалізниці" зі збиткової компанії в прибутковий бізнес. Це не ілюзія, не вигадки, наступний рік "Укрзалізниця" закінчить з доходом не паперовим, у вигляді курсових різниць, а з реальними цифрами", — підкреслив він.

Так, за словами Володимира Жмака, 7 млрд грн із запланованих інвестицій будуть спрямовані на оновлення парку вантажних вагонів., адже, на сьогодні компанія займає всього лише 19% на ринку вантажних вагонів.

"Цю ситуацію ми будемо виправляти досить агресивно і якомога швидше: з 19% ми хочемо до кінця наступного року підвищити нашу частку ринку до 35-40%", — повідомив глава "Укрзалізниці".

Крім того, Жмак заявив, що на майбутній рік запланований обсяг інвестицій в локомотивне господарство становить 4,1 млрд грн. Крім цього, в планах компанії у 2022 році закупити нові електровози.

"Наш парк електровозів датується 70-80-ми роками минулого століття, і ми не можемо таким парком забезпечити наші амбітні плани зростання вантажних перевезень. Тому ми будемо переконувати нашого акціонера — українську державу, що в цьому напрямку нам потрібна допомога ", — додав глава залізничної компанії.

Наступними напрямками інвестицій 2021 року він назвав залізничну інфраструктуру, в оновлення якої планується вкласти 9,4 млрд грн, а в пасажирські перевезення — 2 млрд грн.

Володимир Жмак також зазначив, що нарешті держава звернула увагу на "Укрзалізницю", і в рамках фінансування розвитку компанії в проєкт державного бюджету на 2021 закладено придбання 100 пасажирських вагонів на суму близько 2,7 млрд грн, а також електрифікація кількох важливих ділянок на суму приблизно 1 млрд грн.

"В цілому ці цифри стануть основою нашого фінансового плану на 2021, який ми незабаром представимо наглядовій раді компанії, Міністерству інфраструктури та Кабінету Міністрів", — резюмував глава "Укрзалізніці".

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що "Укрзалізниця" припиняє продаж квитків у трьох обласних центрах в зв'язку з карантином.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини