Головна Новини Суспільство події 100 нових і 50 модернізованих пасажирських вагонів чекають «Укрзалізницю» у 2021 році
commentss НОВИНИ Всі новини

100 нових і 50 модернізованих пасажирських вагонів чекають «Укрзалізницю» у 2021 році

У нових вагонах будуть дахові кондиціонери і USB-розетки

22 листопада 2020, 12:10
Поділіться публікацією:

Поліпшення комфорту, якості та доступності послуг з перевезення пасажирів українською залізницею — те, що найбільше цікавить громадян України. Керівник УЗ Володимир Жмак знає і розуміє це, тому, попри важке фінансове становище компанії на даний момент, у сферу пасажирських перевезень передбачили істотну суму інвестицій, які гарантовано будуть реалізовані в найближчий рік.

100 нових і 50 модернізованих пасажирських вагонів чекають «Укрзалізницю» у 2021 році

Рекордне за останні десятиліття оновлення вагонного парку очікує філія "Пасажирська компанія" АТ "Укрзалізниця". Буде придбано 100 нових сучасних вагонів, на які вже виділили 2,7 млрд гривень, і виконаний капітально-відновний ремонт 50 наявних вагонів. На модернізацію передбачено 450 млн гривень з державного бюджету.

"У пріоритеті проведення капітально-відновлювальних ремонтів пасажирських вагонів. Завдяки модернізації за 30% вартості нового вагона за фактом отримуємо майже новий вагон ", — розповів директор" Пасажирської компанії "Олександр Перцовський представник нової команди Жмака.

Пасажирів "Укрзалізниці" очікують повністю оновлені кузови вагонів з даховими кондиціонерами, ролетними системами замість тканинних завісок та індивідуальними USB-розетками. В купе передбачені системи клімат-контролю, підстаканники, вбудовані в столик, і інші елементи, які підвищують комфорт.

100 нових і 50 модернізованих пасажирських вагонів чекають «Укрзалізницю» у 2021 році - фото 2

Нагадаємо, що найбільш прибутковою галуззю для "Укрзалізниці" є вантажоперевезення. Але завдяки грамотному менеджменту, нове керівництво змогло знайти кошти для підтримки пасажироперевезень.

Позитивні новини є й у сфері вантажних перевезень. Не чекаючи інвестицій 2021 року новій команді вдалося налагодити високі обсяги вантажоперевезень вже в цьому році. За даними на жовтень 2020 року, вантажообіг на внутрішньому сполученні "Укрзалізниці" склав 6163 млн т / км. Це рекордний показник за останні три роки, і він продовжує зростати.

100 нових і 50 модернізованих пасажирських вагонів чекають «Укрзалізницю» у 2021 році - фото 3



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини