Головна Новини Суспільство події 20 років тюрми: в США готують вирок для російських хакерів
commentss НОВИНИ Всі новини

20 років тюрми: в США готують вирок для російських хакерів

Двоє росіян вже визнали свою провину

8 травня 2021, 12:30
Поділіться публікацією:

Група східноєвропейських кіберзлочинців, половину з яких складають громадяни Російської Федерації, визнали себе винними в хакерських атаках на американські фінансові установи та фізичних осіб Сполучених Штатів. Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції США.

20 років тюрми: в США готують вирок для російських хакерів

Російські хакери - фото з відкритих джерел

Згідно з інформацією американських правоохоронних органів, команда хакерів складалася з чотирьох осіб: громадянина Естонії Павла Стассі, литовця Олександра Скородумова та Олександра Гричишкіна й Андрія Скворцова з Росії. Зазначається, що шахраї надавали своїм "клієнтам" послуги "куленепробивного хостингу".

Кіберзлочинці тероризували сервери американських компаній близько восьми років: з 2008 по 2015. Агенти Федерального Бюро Розслідувань стверджують, що за цей час махінатори встигли завдати мільйонні збитки економіці Сполучених Штатів.

Штассі, Скородумов та Гричишкін зізналися у своїх злочинах ще на початку 2021 року, а вчора, 7 травня, вину визнав останній член команди Андрій Скворцов. 

В Мінюсті США повідомили, що кожному з обвинувачених загрожує 20 років позбавлення волі. 

Нагадаємо, що у квітні 2021 року Служба Безпеки України запобігла масштабній кібератаці російських спецслужб на державні сайти. Передбачалося, що завербований росіянами запорізький програміст надішле заздалегідь підготовлений файл українським високопосадовцям, що запустить в дію шпигунські програми для викрадення інформації.

Також у квітні 2021 року суд Сполучених Штатів Америки засудив до 10 років позбавлення волі за хакерські атаки на великі фінансові компанії громадянина України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини