Головна Новини Суспільство події Квитки на літаки по Україні можуть стати доступнішими
commentss НОВИНИ Всі новини

Квитки на літаки по Україні можуть стати доступнішими

На радість мандрівників ціни на авіаперельоти зрівняються із залізницею

25 листопада 2021, 16:20
Поділіться публікацією:

Під час форуму "Велике будівництво: авіація та туризм" міністр інфраструктури Олександр Кубраков анонсував зниження ставки податку на внутрішні авіаперевезення у 2022 році до 7%. Цей процес спричинить здешевлення цін на авіаперельоти всередині України. Про це повідомляє УНІАН

Квитки на літаки по Україні можуть стати доступнішими

Авіаперельоти для громадян - фото з відкритих джерел


За словами Кубракова, на даний момент із народними депутатами вже обговорюється ініціатива щодо зниження ставки ПДВ.


"Для міжнародних авіаперевезень діє нульова ставка, для внутрішніх діє 20-відсоткова ставка. Ми приблизно бачимо, що це буде ставка на рівні 7%. Я думаю, це буде достатній стимул для авіаперевізників зробити перельоти всередині країни дешевшими. Ми відчуваємо, що це буде на 10-20% дешевше. А це означає, що ми збільшимо обсяги, а наші внутрішні авіаперевезення стануть доступнішими для громадян", - сказав він.


Нагадаємо, що тему розвитку авіаційної галузі та механізми розробки зниження ціни на авіаперельоти обговорювали в уряді протягом усього 2021 року. Так, ще 4 лютого 2021 року прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Кабінет Міністрів розробляє механізми продуктивної роботи у цьому напрямку. І вже 16 лютого 2021 року пообіцяв українцям швидкий доступ до дешевих авіаперельотів.


Також, у лютому 2021 року заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко прогнозував скасування ПДВ на внутрішні перевезення. І повідомив, що це один з пунктів стратегії розвитку державної авіакомпанії, яка включає формування парку літаків, команди топ-менеджерів і розробку внутрішніх авіамаршрутів.


26 березня 2021 року Владислав Криклій, який на той момент обіймав посаду міністра інфраструктури України, заявив про те, що скасування ПДВ може здешевити квитки на авіаперельоти до вартості порівнянної залізничними перевезеннями певних категорій.


Також, міністр інфраструктури Олександр Кубраков зазначив, що у 2022 році планується створення спеціального фонду, який фінансуватиме розвиток авіаційної та залізничної інфраструктури країни, і цей проект уже передбачено у державному бюджеті України.


Раніше видання "Коментарі" писало : Лікарі пояснили, після яких операцій протипоказані авіаперельоти. 


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини