Головна Новини Суспільство події Купівля-продаж в онлайні: яку послугу введуть в "Дії"
commentss НОВИНИ Всі новини

Купівля-продаж в онлайні: яку послугу введуть в "Дії"

Послуга буде введена в наступному році

27 вересня 2021, 20:40
Поділіться публікацією:

Купівля-продаж в онлайні: яку послугу введуть в "Дії"

Все більше онлайн-послуг з'являється для українців, фото з відкритих джерел

У Дії та в електронному кабінеті водія з'явиться нова послуга для українських водіїв. Про це повідомляють в прес-службі Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ (МВС).

Найближчим часом українці зможуть здійснювати реєстрацію та перереєстрацію автомобіля швидко та зручно в онлайні. Запровадження нової послуги передбачено постановою уряду від 22 вересня № 1007.

Відтепер найбільш затребуваною послугою сервісних центрів МВС можна буде скористатися через електронний кабінет водія або додаток чи портал електронних державних послуг "Дія". На цих сервісах можна буде укладати договори купівлі-продажу автомобілів в межах України.

Для здійснення перереєстрації транспортного засобу через інтернет треба, щоб обидві сторони правочину авторизувалися в додатку чи кабінетах. Там їм буде надано бланк електронного договору, у який вони мають внести свої особисті дані.

Потім договір відправляється у електронному вигляді до сервісного центру МВС, де проводяться перевірки вказаних даних за реєстрами. Коли договір буде опрацьовано та схвалено, тоді обидві сторони правочину мають підписати договір електронними підписами. Тоді документ буде вважатися укладеним.

Стосовно строків втілення в життя такої можливості для українців, то повідомляється, що розпочнуть реалізацію після того, яка постанова набере чинності. На запровадження послуги потрібно щонайменше 6 місяців.

Як повідомляв портал "Коментарі", водійські документи не відображаються в "Дії", то потрібно пройти верифікацію в кабінеті водія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини