Головна Новини Суспільство події Кудрицький випустив за кордон підлеглих, які можуть фігурувати у справі «Юнайтед Енерджі» (ФОТО документів)
commentss НОВИНИ Всі новини

Кудрицький випустив за кордон підлеглих, які можуть фігурувати у справі «Юнайтед Енерджі» (ФОТО документів)

В мережі з'явилися фото документів, які підтверджують виїзд у закордонне відрядження ймовірних фігурантів кримінальної справи щодо «Юнайтед Енерджі»

19 січня 2024, 16:20
Поділіться публікацією:

Посадовці Укренерго, які є ймовірними фігурантами кримінальної справи щодо "Юнайтед Енерджі", виїхали у закордонне відрядження під час розслідування і не повернулись в Україну. Як інформує портал "Коментарі", про це пише керуючий партнер Національної антикризової групи Тарас Загородній.

Кудрицький випустив за кордон підлеглих, які можуть фігурувати у справі «Юнайтед Енерджі» (ФОТО документів)

Глава "Укренерго" Володимир Кудрицький

Політолог зазначає, йдеться про вже колишніх директора з ринкових операцій Укренерго Микиту Вишневського та начальника департаменту адміністратора розрахунків Укренерго Дмитра Кондрашова.

Загородній опублікував копії наказів. Вишневський виїхав у Польщу 26 лютого 2023 року, Кондрашов – в Угорщину 15 липня 2022 року. Офіційна підстава — "службове відрядження". Причому Вишневський поїхав у відрядження вже під час розслідування з дозволу керівника Укренерго Володимира Кудрицького – він підписав наказ.

Виходячи з цього Загородній назвав запевняння Укренерго у співпраці зі слідством у цій справі "не надто правдоподібними". 

"Чому Кудрицький, який узгоджував "відрядження" не зважив на ризик неповернення Вишневського? І якщо не винуватий, то чому не повертається в Україну? Або спеціально узгодив "відрядження в один кінець", щоб не наговорили зайвого слідству, оскільки сам у курсі, що вони скажуть та вкажуть на нього як на співучасника?", — пише Тарас Загородній.

На його думку, оскільки йдеться про стратегічне підприємство і завдання державі збитків на сотні мільйонів гривень, за відсутності фігурантів правоохоронці мають усі підстави "задати питання керівнику компанії "Укренерго".

Як раніше повідомляло НАБУ, в березні 2022 року, у розпал битви за Київ, Укренерго продало трейдеру "Юнайтед Енерджі" електроенергію на суму понад 716 млн грн попри наявну в компанії заборгованість. "Юнайтед Енерджі" енергію перепродав реальним учасникам ринку, а кошти вивів. ЗМІ пов’язують цього трейдера з олігархом Ігорем Коломойським.

Підозри у справі вручені організатору схеми, голові правління комерційного банку, який виступив гарантом оплати, директору приватної компанії і директору департаменту Укренерго, який не зупинив продаж.

В Укренерго у відповідь на повідомлення НАБУ запевнили, що тісно співпрацюють з НАБУ, а також домагається в суді стягнення з "Юнайтед Енерджі" 1,1 млрд грн боргу.

Кудрицький випустив за кордон підлеглих, які можуть фігурувати у справі «Юнайтед Енерджі» (ФОТО документів) - фото 2

Кудрицький випустив за кордон підлеглих, які можуть фігурувати у справі «Юнайтед Енерджі» (ФОТО документів) - фото 3




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

19 січня 2024, 17:13

Поки узурповані смерди живуть в обмеженнях і віддають життя захищаючи владу шахраїв божого народу, клас корумпованих феодалів-чиновників сам собі дозволяє жити без жодних обмежень у будь-чому. Обмежені тільки у доступі до фронту. Війна буде нескінченною - обмеження і ризик смердів - теж. Виборів не буде, поки всі не повернуться. з закордону. То що узурпований синку, таку країну ти збудував собі і дітям, за неї воюєш? Тебе засліпленого навіть відгуки їхнього Бога про його "нарід" нічого не навчили? Так і не зрозумів, як все влаштовано?


Новини