Головна Новини Суспільство події Крім ухилення від сплати податків Сергій Куюн може отримати підозру у вимаганні та шантажі, - 5 канал
commentss НОВИНИ Всі новини

Крім ухилення від сплати податків Сергій Куюн може отримати підозру у вимаганні та шантажі, - 5 канал

БРСМ-Нафта подала позов проти Куюна про захист ділової репутації

3 серпня 2021, 18:15
Поділіться публікацією:








Директор консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн, якого Нацполіція підозрює в ухиленні від сплати податків, може також отримати підозру у шантажі та вимаганні. Про це йдеться в розслідуванні програми "Особливий погляд" на 5 каналі.

Крім ухилення від сплати податків Сергій Куюн може отримати підозру у вимаганні та шантажі, - 5 канал

БРСМ - фото з відкритих джерел


Зокрема, журналісти опублікували аудіозапис розмови Куюна з топ-менеджером БРСМ-Нафти Олександром Мельничуком. На записі Куюн натякає на те, що преміальні мережі АЗС ОККО, WOG, КЛО та створена ними Нафтогазова асоціація нібито продовжать медіа-атаку проти БРСМ в найближчий квартал. Куюн, який і ймовірно виконує їх замовлення, пропонував Мельничуку зупинити кампанію за $ 15 тис. на місяць.

Крім ухилення від сплати податків Сергій Куюн може отримати підозру у вимаганні та шантажі, - 5 канал - фото 2
"З одного боку так, чимало. Але, з іншого боку, ми розуміємо, що і компанія заробляє дох * я. Десь може поторгуємось трошки, але я бл * бачу, що мені не буде сенсу ... Я думаю, що в найближчий квартал треба говорити ось про такі цифри. Тому що реально я думаю, що він буде дуже гарячим", — говорить Куюн.

У розмові Куюн називає причини дискредитаційної кампанії проти БРСМ, яка триває з січня 2021 року. Він каже, що учасники ринку незадоволені ціновою політикою і темпами зростання БРСМ:
"Ви найбільші. Ви подразник, який всіх за**ав вже. Тому що розвиваєтеся швидше за всіх і бл* продаєте більше всіх ".

"Він (Куюн — ред.) за гроші таких монополістів як ОККО просто зводить наклеп і знищує конкурентів, які не хотіли картельної змови", — прокоментував Роман Лаврів, глава правління союзу "Антикорупційне співтовариство України".

За оцінкою блогера Олександра Лося, вся кампанія коштувала кілька мільйонів гривень. Тільки на "чорні" публікації в інтернеті було витрачено близько 100 тис. дол. Ще 100 тис. дол. заплатили за стримування негативу на адресу мереж ОККО, ВОГ і самої "А-95". Більше 2,5 млн грн коштувала зовнішня антиреклама БРСМ, 20 тис. доларів — випуск програми "Гроші" 2 + 2, присвячений БРСМ.

"Куюн типовий медіа-кілер ... Він захищає інтереси ОККО, борючись з конкурентами, скажімо так, на цьому досить конкурентному ринку", — прокоментував політичний експерт Олексій Голобуцький.

Як повідомляється в розслідуванні, БРСМ-Нафта подала позов проти Куюна про захист ділової репутації:

"Схоже наступні місяці для братів Куюн будуть непростими. Потрібно відповідати за поширення фейків в суді, ходити на допити в поліцію, пояснювати походження сотень тисяч доларів кеша. Вимагання, шантаж, ухилення від сплати податків сукупно тягнуть на великий штраф і 10 років в'язниці ", — йдеться в розслідуванні.

Нагадаємо, 13 липня в рамках кримінальної справи за фактом оптимізації оподаткування поліція провела 5 обшуків в групі "А-95", квартирах Сергія Куюна і його брата Артема Куюна. Вилучили техніку і 104 тис. Дол. готівкою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини