Головна Новини Суспільство події Окрім Росії: які загрози існують на українському кордоні
commentss НОВИНИ Всі новини

Окрім Росії: які загрози існують на українському кордоні

Україна може постраждати від терористичних атак і незаконної міграції, стверджують у Держприкордонслужбі

14 травня 2021, 17:46
Поділіться публікацією:

Підвищена військова активність Росії поблизу українських кордонів залишається однією з головних загроз для нашої держави. Однак, на думку Сергія Дейнеко, який очолює Державну прикордонну службу, існують й інші небезпеки, інформують у прес-службі МВС України.

Окрім Росії: які загрози існують на українському кордоні

Сергій Дейнеко. Фото: пресслужба Кабміну

Дейнеко каже, що російська агресія — беззаперечна, і найбільших загроз українські правоохоронці постійно чекають саме з цього боку. Це й не дивно, адже у РФ є де "розгулятися" — протяжність українсько-російського кордону практично досягає 2300 км.

Разом із цим, за словами керівника Держприкордонслужби, його підлеглі постійно фіксують й інші неприємні моменти, які можуть негативно впливати на ситуацію на кордоні.

Основними додатковими загрозами Дейнеко називає контрабанду наркотиків та інших груп товарів (найчастіше підакцизних), нелегальну міграцію, а також постійну загрозу тероризму. Не забуває головний прикордонник і про ймовірну диверсійно-підривну діяльність, яка, судячи з усього, теж пов'язана із державою-агресором.

Багато з цих моментів так чи інакше видозмінилися за останні кілька років. При цьому, як стверджує Сергій Дейнеко, подібні дії можуть негативно впливати не тільки на саму Україну, а й на її відносини із Євросоюзом. Все тому, що та ж контрабанда або міграція часто відбуваються не просто всередині країни, а "транзитно" — тобто, далі в Європу.

За словами Дейнеко, прикордонники працюють максимально злагоджено, щоб зупинити будь-які дії, котрі несуть в собі загрозу, і забезпечують безпеку України в цілому.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що, судячи з даних ОБСЄ, російська армія переміщує до Криму окрему військову техніку. Більше деталей — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, як експерти оцінюють останні "загрози" України з боку Володимира Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини