Головна Новини Суспільство події Крим повернули Україні: МОК виправив помилку на карті (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Крим повернули Україні: МОК виправив помилку на карті (ФОТО)

За словами глави МЗС Дмитра Кулеби, в МОК вибачилися за помилку з картою

23 липня 2021, 11:48
Поділіться публікацією:

На офіційному сайті Олімпіади-2020 в Токіо, де зобразили Україну без анексованого Росією Криму, з'явилася правильна карта, пише УНІАН.

Крим повернули Україні: МОК виправив помилку на карті (ФОТО)

Олімпійські ігри - фото з відкритих джерел

Після скандалу, що розгорівся через зображення окупованого РФ Криму, карту Olympics Cheer Zone зовсім прибрали з офіційного сайту. Але згодом вона була повернута вже в правильному вигляді.

Напередодні стало відомо, що в розділі "Розклади і результати" на офіційному сайті Олімпійських ігор розміщені карти країн. З їх допомогою кожен уболівальник міг дізнатися дати виступів і результати своєї національної збірної. На українській мапі чітко видно, що окупований РФ Крим відділений від України кордоном.

Було

Крим повернули Україні: МОК виправив помилку на карті (ФОТО) - фото 2

Стало

Крим повернули Україні: МОК виправив помилку на карті (ФОТО) - фото 3

"Карта вже виправлена. Можемо сьогодні дивитися відкриття Олімпійських ігор Токіо-2020 зі спокійним серцем", — поділився на сторінці в соцмережі Facebook посол України в Японії Сергій Корсунський.

За словами очільника Міністерства закордонних справ України Дмитра Кулеби, в Міжнародному олімпійському комітеті (МОК) визнали свою помилку, а також принесли за неї свої вибачення.

Нагадаємо, що сьогодні, 23 липня, в Токіо відбудеться церемонія відкриття Олімпіади-2020, в ній візьмуть участь команди з 206 країн, але їх порядок на олімпійському параді може бути дуже непередбачуваний. Японія вже в четвертий раз приймає Олімпіаду (були Токіо-64, Саппоро-72 і Нагано-98), але японську мову для визначення черговості учасників параду використовують вперше (до цього користувалися англійським). Спортсмени вийдуть на Національний стадіон Токіо відповідно до японських назв країн.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини