Головна Новини Суспільство події Кремль у сказі: ще одна колишня республіка СРСР відмовилася від святкування 9 травня
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль у сказі: ще одна колишня республіка СРСР відмовилася від святкування 9 травня

У Москві обурюються через відмову Казахстану приєднатися до "перемоги"

24 квітня 2023, 12:00 comments9400
Поділіться публікацією:

Як повідомляє портал "Коментарі", Міністерство оборони Казахстану заявило, що в країні не буде традиційного військового параду на 9 травня. Таке рішення ухвалено з метою економії бюджетних коштів, які планується направити на вирішення інших пріоритетних завдань.

Кремль у сказі: ще одна колишня республіка СРСР відмовилася від святкування 9 травня

Парад до Дня Перемоги у Казахстані. Фото з відкритих джерел

"Проведення військового параду в Казахстані в 2023 році не планується з розрахунку економії бюджетних коштів, а також у зв'язку з необхідністю вирішення інших завдань. В даний час Міністерством оборони сплановані і проводяться військово-патріотичні заходи, вшанування військовослужбовців, що особливо відзначилися, проводиться робота з увічнення пам'яті воїнів-казахстанців, які загинули у війні та висвітленням їх подвигів у засобах масової інформації. Інформація про проведення інших заходів до 7 та 9 травня буде опублікована на сайті міністерства найближчим часом", — зазначили в головному оборонному відомстві Казахстану.

Ось тільки пропагандисти в РФ вже почали істерити, що "Казахстан – це Європа, і казахи, що прямують на черги на демілітаризацію". Також у російських ЗМІ з'явилися матеріали із заголовками "Казахстан пошкодував грошей на парад Перемоги", "Казахстан зрадив спільну історію".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Кремль відбирає паспорти у високопосадовців: чого боїться путінський режим.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Кремль активно шукає гроші для продовження війни. Вводять нові податки для іноземних компаній, які залишають країну-агресора, перенаправляють гроші на науку – на "стратегічні ініціативи" Путіна. При цьому станом на 17 квітня дефіцит бюджету Росії досягає 4,77 трильйона рублів (перевищуючи майже на 40% показник дефіциту, закладеного на весь рік). Про що говорить те, що відбувається? Яка оцінка військових можливостей РФ , враховуючи навіть відкриті дані? "Коментарі" із цими питаннями звернулися до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини