Головна Новини Суспільство події Країни ЄС та США не знайшли підстав накладання санкцій на підприємця Крупчака
commentss НОВИНИ Всі новини

Країни ЄС та США не знайшли підстав накладання санкцій на підприємця Крупчака

За даними НАЗК Володимир Крупчак не перебуває у жодному списку антиросійських санкцій ЄС чи США

19 квітня 2023, 17:18
Поділіться публікацією:
Український підприємець Володимир Крупчак, який сьогодні має громадянство Кіпру і є податковим резидентом Великої Британії, не перебуває у жодному списку антиросійських санкцій ЄС чи США. Як інформує видання "Коментарі", про це свідчать дані порталу НАЗК.

Так, на сайті НАЗК містяться відомості про накладання на Володимира Крупчака персональних санкцій тільки збоку РНБО. При цьому, країни  ЄС, США, Швейцарія, Японія, Нова Зеландія, Велика Британія, Канада та Австралія не знайшли підстав застосування до нього будь-яких санкційних обмежень. 

Країни ЄС та США не знайшли підстав накладання санкцій на підприємця Крупчака - фото 2

Серед підстав введення персональних санкцій проти Крупчака в Україні, як раніше інформував Офіс генпрокурора, було твердження про нібито наявність у нього російського громадянства. Однак, згодом це твердження було спростоване самим ОГП та судовими документами

Крупчак вийшов з російського громадянства у 2007 році, а у 2008 році він отримав українське громадянство. У 2019 році, після спроби його викрадання на території України російськими спецслужбами, родина Крупчака виїхала на постійне місце проживання до ЄС.

Наразі відомо про те, Крупчак оскаржив санкції РНБО у Верховному Суді України як незаконні. І разом з президентом України Володимиром Зеленським, в рамках судового провадження, обидва клопотали про залучення РНБО третьою стороною у справу.

Також відомо, що Крупчак ще на початку 2022 року розпочав процес виходу з переліку власників австрійської компанії Pulp Mill Holding, якій в Україні належать, зокрема, Київський картонно-паперовий комбінат і топографічне підприємство "Палп Мілл Прінт". Повна зміна власників холдингу була завершена у жовтні 2022 року. Тоді ж Крупчак втратив контроль і над ККПК. Наразі Pulp Mill Holding належить д-ру Хайнцу Циннеру.

Країни ЄС та США не знайшли підстав накладання санкцій на підприємця Крупчака

Володимир Крупчак



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини