Головна Новини Суспільство події Корупція в Україні та підтримка Ізраїлю: експерт озвучив причини скорочення допомоги Заходу
commentss НОВИНИ Всі новини

Корупція в Україні та підтримка Ізраїлю: експерт озвучив причини скорочення допомоги Заходу

Корупція в Україні та підтримка Ізраїлю стали ключовими труднощами на шляху подальшої підтримки України з боку західних партнерів, переконаний Олег Жданов

3 листопада 2023, 12:42
Поділіться публікацією:

Ізраїльсько-палестинський конфлікт та масштабна корупція у найвищих ешелонах української влади призвели до скорочення економічної допомоги Києву з боку країн Заходу. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов.

Корупція в Україні та підтримка Ізраїлю: експерт озвучив причини скорочення допомоги Заходу

Олег Жданов. Фото з відкритих джерел

За його словами, країни Заходу зменшили економічну допомогу Україні. З одного боку, на це вплинула війна, що почалася між Ізраїлем і Палестиною. З іншого боку, на цьому позначилися факти розкрадання допомоги, що спрямовується до Києва.

"Щодо допомоги – економічна допомога скорочена. І як мені підказує інтуїція, головний критерій скорочення цієї допомоги: щоби наші менше крали. Очевидно, надто багато грошей виводяться з України. Вони ж це все моніторять, і знають хто. Але я думаю, що саме корупційна складова – головна у зменшенні обсягу фінансової, економічної фінансової допомоги, яка надається щомісяця від Сполучених Штатів", — сказав він.

У зв'язку з цим, зазначив Жданов, до Києва було направлено групу американських аудиторів.

"Тепер вони будуть моніторити кожну гривню, кожен долар", — додав він.

Також співрозмовник звернув увагу на той факт, що деякі республіканці у Конгресі США порушують питання про те, що Ізраїль має бути пріоритетом для Вашингтона.

"Тут ще питання допомоги до Конгресу. Деякі республіканці в Конгресі недаремно порушили питання, що Ізраїль має бути пріоритетом. Але єдине, я сподіваюся, у демократів просто більше ставки на Україну, аніж на Ізраїль", — зазначив він.

У світлі ізраїльсько-палестинського конфлікту, що вибухнув, експерт вказав на зміщення акценту у світовій пресі з війни в Україні на кризу на Близькому Сході.

"Це принцип роботи журналістів: чим гаряча новина, тим вона краща. Сьогодні гаряча новина – це Ізраїль. Коли Ізраїль наб'є оскомину, тоді знову повернуться до України", – пояснив він.

Коментуючи візит Володимира Зеленського до Ізраїлю, що зірвався, Жданов пов'язує це як з провалом українського МЗС, так і з особливою позицією прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху щодо війни в Україні.

"Мені здається, тут і одне, і друге. Але найбільше, швидше за все, позиція Нетаньяху. До речі, як пишуть, ізраїльські ЗМІ, у нього дуже гарні та дружні стосунки з Путіним", — підсумував він.

Читайте також на порталі "Коментарі" – які ігри відбуваються всередині США: чи постраждає Україна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини