Головна Новини Суспільство події Корупція в "Нафтогазі": яку схему викрили в одній з філій (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Корупція в "Нафтогазі": яку схему викрили в одній з філій (ВІДЕО)

Корупційний механізм організував керівник однієї з філій нафто-газової компанії

2 червня 2021, 09:30
Поділіться публікацією:








У Львівські області очільник підприємства "Новояворівські електромережі", якою керує ТОВ "Нафтогаз Тепло", налагодив схему отримання хабарів. Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

Корупція в "Нафтогазі": яку схему викрили в одній з філій (ВІДЕО)

Затримання чиновника філії "Нафтогаз Україна". Фото: lviv.gp.gov.ua

Посадовець обіцяв не створювати перешкод у підключенні житлового будинку до електромереж та сприяти забезпеченню електроенергією, зазначили в СБУ. Свої "послуги" він оцінив у 1,4 млн грн. Чоловіка затримали під час отримання "авансу" в 1 млн грн.

У прокуратурі Львівської області розповіли деталі. За даними відомства, затриманий обіцяв посприяти, аби новозбудований підприємством багатоквартирний будинок був швидко приєднаний до електромереж. Це мали зробити до того, як буде збудована додаткова підстанція. Згідно з проєктною документацією, будинок мали підключити до неї. Посадовець також вимагав гроші за те, щоб не відключати від електропостачання сусідній будинок тієї ж фірми. Цей будинок вже зданий в експлуатацію, проте до електромережі під’єднаний з порушеннями.

Керівнику філії "Нафтогаз Україна" готується повідомлення про підозру за ч. 4 ст. 368-3. За підкуп службової особи підприємства чоловіку загрожує позбавлення волі на строк від 3-х до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років та з конфіскація майна. Слідчі також перевіряють інформацію щодо інших фактів отримання хабарів.


У квітні Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерували до суду справу про рекордний хабар. Керівництву антикорупційних органів пропонували 5 млн дол. за закриття кримінального провадження за підозрою ексміністра екології. Посадовець може бути  причетний до заволодіння коштами стабілізаційного кредиту НБУ, виданого ПАТ "Реал банк" та легалізації цих коштів.

Нагадаємо, 30 квітня всі члени наглядової ради НАК "Нафтогаз України" написали заяви про дострокове припинення повноважень. Голова наглядової ради Клер Споттісвуд пояснила цей крок "тотальним знищенням корпоративного управління".

Як повідомляв портал "Коментарі", зміна керівництва в НАК "Нафтогаз України" є однією з найбільш обговорюваних тем останніх декількох днів. Очільником підприємства став колишній в.о. глави Міненерго Юрій Вітренко. В НАК "Нафтогаз України" він призначений замість Андрія Коболєва, який стверджує, що його звільнили навіть без попередження. Експерти спробували пояснити, чому відбуваються кадрові перестановки в НАК "Нафтогаз України".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини